Jobbsafari är en del avschibsted logo

Fastighetsrättslig handläggare med inriktning Planbevakning – Vattenfall Eldistribution AB

Fastighetsrättslig handläggare med inriktning Planbevakning – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall · Trollhättan · Ansök senast 6 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vill du vara med och utveckla verksamheten i ett engagerat team? Avdelningen Tillstånd & Rättigheter inom Vattenfall Eldistribution arbetar med att säkra nya tillstånd och rättigheter vilka är förutsättningar för att företaget ska kunna bygga och underhålla elnätet. Vi söker nu en fastighetsrättslig specialist till ett vikariat under minst ett år då vår kollega är föräldraledig. Avdelningen består av tre team med 26 medarbetare placerade i Luleå, Solna och Trollhättan. För detta vikariat finns möjlighet till placering i Solna eller Trollhättan.

Du kommer att

Som fastighetsrättslig handläggare med inriktning mot planbevakning kommer du ansvara för att:
  • Administrera, granska och skriva yttranden kring översiktsplaner, detaljplaner, bygglov och andra inkomna remisshandlingar
  • Ha en samordnande roll inom bolaget vid yttrande på samrådshandlingar
  • Bevaka bolagets fastighetsrättsliga intressen och anläggningar såsom kraftledningar, transformatorstationer, servitut, ledningsrätter etc i inkomna remisshandlingar
  • Aktivt delta i utvecklingsaktiviteter inom avdelningen som syftar till att exempelvis förbättra processer och arbetssätt.

Vi söker dig som


Har en utbildning inom lantmäteri, juridik, samhällsbyggnad, bygglovshandläggare eller har erfarenhet av liknande arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du som söker är prestigelös, utåtriktad och har lätt för att samarbeta. Du kommer ha mycket kontakt med myndigheter, fastighetsägare, konsulter och rättighetshavare och trivs därför att arbeta med ett stort kontaktnät, både internt och externt. Din förmåga att se helheten är god, vilket gör dig uthållig i din stävan att nå uppsatta mål. Du driver självständigt ditt arbete framåt, är strukturerad och kan hantera många olika arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande för tjänsten
  • Erfarenhet av arbete som bygglovshandläggare eller med detaljplaner, översiktsplaner eller andra planfrågor
  • Goda kunskaper om regler, praxis och standarder inom planläggningsområdet
  • Erfarenhet av att ha arbetet med liknande uppgifter i en stor organisation.

Vi erbjuder


Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en dynamisk och inspirerande arbetsplats med engagerade kollegor. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information

Rekryterande chef: Jane Tollqvist, 0738 029 092.

Rekryterare: Johan Macdonald, 0730 852 763

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Fastighetsrättslig specialist

Placeringsort: Solna eller Trollhättan

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på www.vattenfalleldistribution.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vattenfall

Placering

Trollhättan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons