Jobbsafari är en del avschibsted logo

Familjehemssamordnare

Kommunförbundet Västernorrland · Örnsköldsvik · Ansök senast 10 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Gemensamma familjehemsorganisation startade upp våren 2019, i syfte att höja kvaliteten i familjehemsvården och med det förbättra familjehemsplacerade barns förutsättningar för gynnsam utveckling. Organisationen arbetar på uppdrag av Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Ånge och Örnsköldsvik, med rekrytering, kartläggning, utbildning av familjehem samt, på uppdrag av kommunerna, även stöd och handledning av familjehem. Den är en del av kommunernas socialtjänst och ingår i Kommunförbundet Västernorrlands verksamhet, med placering i Härnösand och närhet till tåg och bussförbindelser.


Den nya organisationen har är nu i full drift och består av fem medarbetare och en chef. Vi behöver bli fler och söker därför en person med ett gediget intresse för att arbeta med familjehemsvård i nära samarbete med ägarkommunerna. Du är intresserad av att arbeta i en ny och flexibel organisation med utmanande och varierande arbetsuppgifter. Tillsammans med kollegor och verksamhetens chef kommer du vara delaktig i det fortsatta utformandet och utvecklingen av verksamheten.

Arbetsuppgifter

  • Rekrytering av nya familjehem/behålla erfarna familjehem.
  • Tillhandahålla relevant utbildning- och fortbildning för familjehem.
  • Behovsanpassat stöd och handledning till familjehemmen.
  • Vara våra deltagande kommuners samarbetspartners i det gemensamma utvecklingsuppdraget.
  • Ha en omvärldsbevakning inom området utifrån nationellt, regionalt och lokalt perspektiv.

Kvalifikationer

Kompetenskrav för tjänsten är Socionom/socialpedagog/beteendevetare eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift, du behärskar officepaketet samt är van dagens teknik och digitala lösningar för möten, intervjuer och utbildningar.


För tjänsten krävs erfarenhet av arbete i den kommunala familjehemsvården och -eller socialtjänstens arbete med barn, unga, exempelvis rekrytering/utredning, utbildning och stöd/handledning av familjehem och familjer. Du har också erfarenhet av samverkan som gagnat barn och unga i samhällsvård. Körkort är ett krav.

Meriterande

Vi bygger verksamheten på ett kognitivt beteendeterapeutiskt och systemteoretiskt förhållningssätt, varför en utbildning inom något område är önskvärt. Du känner dig bekväm i utbildnings- och föreläsningssituationer samt i kommunikation med grupper.


Du som söker har ett flexibelt förhållningssätt, respektfullt bemötande och förmåga till helhetssyn som bidrar och skapar ett gynnsamt samarbetsklimat. Du har en hög servicenivå och tillgänglighet gentemot våra ägarkommuner. Du besitter förmåga att arbeta både självständigt och i team.

Anställningsfakta

GFO tillämpar 6 månaders provanställning. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Stationeringsort Härnösand med möjlighet till att arbeta på distans. Tjänsten innebär resande i länet. GFO strävar efter en jämn könsfördelning varför vi gärna ser manliga sökanden. Tillträde enligt överenskommelse.

Rekryteringsprocessen

Löpande urval tillämpas under rekryteringsprocessen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Kommunförbundet Västernorrland

Placering

Örnsköldsvik

Kontaktperson

Kommunförbundet Västernorrland

Dela jobbannonsen

Anmäl annons