Jobbsafari är en del avschibsted logo

Familjehemskonsulent

Kurera Hem AB · Västervik · Ansök senast 30 sep.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Vi söker en driven och engagerad person som vill vara med att skapa Kureras nya familjehemskontor i Västervik med arbetsområde Småland/Östergötland.

Som familjehemskonsulent hos Kurera Omsorg ansvarar du för ett antal familjehem i din region. Din uppgift är att bistå familjehemmen med handledning, stöd, utbildning och uppföljning. Du arbetar på uppdrag av socialtjänsten och har ett nära samarbete med ansvarig socialsekreterare. Du ansvarar även för att kontinuerligt rekrytera och utreda nya potentiella familjehem och för att utbilda dessa. Du tar emot förfrågningar från socialtjänsten och matchar dessa med lämpligt familjehem. Du utgår ifrån ditt hem för besök i dina familjehem.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning samt erfarenhet av arbete inom socialtjänsten eller privat verksamhet är ett krav. Erfarenhet av familjehemsvård, utbildning i Kälvesten-utredningar och BBIC är meriterande.

Kurera lägger stor vikt vid personlig lämplighet där vi söker en driven och flexibel person med entreprenörsanda. Du har en god samarbetsförmåga och gillar att arbeta självständigt. Du är en stabil person, med gott omdöme som har förmåga att skapa goda relationer med socialtjänst, kollegor och familjehem. Du har kunskap om barn och ungas behov och du vill bidra till en god och kvalitativ familjehemsvård.

Som familjehemskonsulent har du förtroendearbetstid och körkort är ett krav.

Arbetslivserfarenhet

Krav

Socionom, Familjehemssekreterare/konsulent – 5 års erfarenhet eller mer.

Utbildning Krav

Socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning.


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Kurera Hem AB

Placering

Västervik

Kontaktperson

Kurera hem AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons