Jobbsafari är en del avschibsted logo

Familjehemskonsulent, Göteborg

Familjehemskonsulent, Göteborg

Omvida · · Ansök senast 1 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vilka vi är:

Vi är uppstickaren inom vård och omsorg:

Vi erbjuder morgondagens vårdlösningar genom engagemang, kompetens och ödmjukhet. Vi är inte störst – och just det är vår styrka

Idag är vi verksamma inom LSS, familjehemsvård och stödboende. Vårt huvudkontor ligger i Arlöv och Stockholm och våra verksamheter återfinns framför allt i Skåne samt i Stockholmsregionen.

Vad vi tror på:

Alla föds med olika förutsättningar i livet. Vi på Omvida bejakar och ser möjligheterna i att hjälpa människor uppnå sin fulla potential. För att oavsett vem du är, tror vi på din rätt att ta del av samhällets möjligheter

Varför är vi här nu:

Vi vill få människor att må bättre och även förbättra deras omgivning och därmed får vi ett mer välmående samhälle i det stora hela. Det är många människor som drabbas av att en person inte får vad den behöver och det är många som kan må bättre och få hjälp om de får sina behov tillfredsställda. Vårdlösningar utformas inte i kostym. Det skapas genom empati, hårt arbete och engagemang.

Om tjänsten:

Att arbeta som familjehemskonsulent hos oss innebär att du utreder nya familjehemskandidater, samt handleder familjehemmen under placeringstiden. Du ansvarar även för utbildning av familjehemmen. Varje konsulent ansvarar för cirka 8–10 placeringar. I arbetsuppgifterna ingår alla delar av rekryteringsarbetet: att hålla informationsmöten, ta emot intresseanmälningar samt att bedöma lämplighet och förmåga hos intresserade familjer och enskilda. I tjänsten förekommer mycket bilresor.

Vårt familjehemsarbete står på tre ben: jourhemsplaceringar, familjehemsplaceringar och kraftigt förstärkt familjehemsvård. Vi arbetar med barnet i fokus. Arbetet leds och fördelas av enhetschef.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller likvärdig utbildning med minst fem års arbetslivserfarenhet inom socialt arbete. Vi ser gärna att du har utbildning I utredningsmetoderna Nya Kälvesten eller Kälvesten. Även handledarutbildning är meriterande. Vi tror att du som söker tjänsten har ett driv för familjehemsvård och är självständig och trygg som individ. Att kunna arbeta självständigt såväl som i grupp är viktiga egenskaper. Konsten att kunna samarbeta och skapa nätverk både internt och med socialtjänster samt med familjehem är av stor vikt. Som person är du en god kommunikatör i både tal och skrift. Du är även intresserad av verksamhetsfrågor och vill aktivt delta i arbetet med att utveckla och förbättra vår familjehemsverksamhet.

Omvida erbjuder dig:

En spännande och stimulerande arbetsplats och en kultur där personalen känner sig inkluderad, delaktig och arbetar för ett tydligt syfte. Vi rekryterar, växer och agerar utifrån vår vision: Att alltid ha individens välmående i centrum.

Genom att kombinera engagemang, rätt kompetens och ödmjukhet vill Omvida skapa morgondagens vårdlösningar.

Låter det spännande?

Låt då oss träffas och prata mer hur vi kan skapa ett mer välmående samhälle tillsammans!

Ser fram emot din ansökan.

With Love,

Omvida

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Omvida

Kontaktperson

Omvida AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons