Jobbsafari är en del avschibsted logo

Familjebehandlare

Värmdö Kommun · Värmdö · Ansök senast 20 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

En unik chans
när vi på Värmdö Kommun söker en kunnig, engagerad och erfaren familjebehandlare. Vi har en lång och stolt tradition av att bedriva stöd och behandling till familjer och nätverk.

Familjebehandling- och stöd sker på uppdrag från myndigheten inom kommunen. Uppdragets karaktär styr hur arbetet planeras och genomförs. Fokus på arbetet är att utifrån ett salutogent och systemteoretiskt arbetssätt och perspektiv erbjuda barn och unga och deras närstående stöd-och behandling på hemmaplan. Vårt mål är att barnets/den unges behov synliggörs. Att föräldrarna, eller andra vårdnadshavare, känner sig starka i föräldrarollen och att familjerna får de verktyg och kunskaper de behöver för att själva kunna hantera framtida svårigheter.

I rollen
som familjebehandlare kommer du att ingå i ett team där dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för och erbjuda familjebehandling. Du kommer att arbeta med familjen i olika konstellationer och på olika platser så som hemmet, skola och i våra lokaler. Arbetet ska präglas utifrån en genomförandeplan med tydliga och realistiska mål. I arbetet ingår även nätverksarbete och samverkansarbete med andra aktörer och vårdgivare i de aktuella familjernas liv. Vi arbetar med dokumentationssystemet Combine.

Vi söker dig som
är utbildad socionom eller har annan likvärdig akademisk utbildning. Du bör ha erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete. Vidareutbildning i systemteori och/eller KBT är ett krav. Meriterande är om du har erfarenhet och/eller utbildning i Signs of saftey och våld i nära relationer. Det av stor vikt att du har erfarenhet av samverkan och själv har en god samarbetsförmåga. Vid sidan av kraven på kompetens och erfarenhet är det viktigt att du är en positiv person med en egen drivkraft. Du är strukturerad och kan på egen hand planera och genomföra ditt arbete mot uppställda mål. Du behöver vara flexibel på det sätt arbetet kräver och kan anpassa dig till nya omständigheter. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Då arbetet är av mobil karaktär är körkort är ett krav.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Familjebehandlarna
ingår i "Enheten för utredning, insats och uppföljning barn 0-11år". Utöver familjebehandlarna ingår Socialsekreterare med fokus på utredningar respektive insatser samt barnsekreterare som har hand om de familjehemsplacerade barnen. Målgruppen som familjebehandlarna arbetar med är barn 0-18år.

I Värmdö kommun
erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL- kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter
de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Värmdö Kommun

Placering

Värmdö

Kontaktperson

Värmdö Kommun

08-57047000

Dela jobbannonsen

Anmäl annons