Jobbsafari är en del avschibsted logo

Fälthållningman/kvinna till F 16 522.R3 pluton

Fälthållningman/kvinna till F 16 522.R3 pluton

Försvarsmakten · Uppsala · Ansök senast 14 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

* R3 pluton söker personal till vår fälthållningsgrupp

Sökande enhet:

5.Basenheten består av enhetsledning, två kompanier och en säkmarkpluton. 52. Flygbaskompaniet har som uppgift att säkerställa flygplatsdriften på Uppsala flygplats. 522. R3, betyder räddning, röjning och reperation, plutonen är en del av 52. Flygbaskompaniet och har till huvuduppgift att sköta flygplatsräddningstjänsten och flygfältarbetstjänsten vid Uppsala flygplats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Tjänsten som fälthållningsman eller kvinna innebär ett varierande arbete med både fälthållningstjänst kopplat mot flygplats samt olika uppgifter riktade mot krigsförbandet, tex ammunitionsröjning och fältarbetstjänst.

Huvuduppgiften och den dagliga verksamheten för plutonen är att drifthålla Uppsala flygplats, men vi kan verka i hela Sverige och under alla förhållanden, fred, kris och krig. Plutonen har komplexa uppgifter och är mycket bred i sin förmåga och innehåller många olika specialområden varav fälthållningstjänst är den av dem. Det finns stora möjligheter att fördjupa sig inom olika områden.

Eftersom många av våra uppgifter är kopplade mot krigsförbandet så är det militära en viktig del i vårt arbete. Därför måste du som söker vara beredd på att även lösa andra uppgifter inom ramen för krigsförbandet. Det gäller både övning, beredskap och skarp tjänstgöring. Saknar du militär erfarenhet men vi bedömer dig som lämplig så kommer du att utbildas av oss. Träning är också en viktig del av vår vardag för att klara av de krav som ställs på oss. Vi tränar flera gånger i veckan så du bör vara öppen för, och tycka om träning, både i grupp och enskilt.

Som fälthållningsman är du en viktig del i en grupp som under stor tidspress och med krav på precision löser uppgifter tillsammans, för att säkerställa flygstridskrafternas möjligheter, att kunna operera på flygplatsen och lösa sina ställda uppgifter..

Tjänsten bedrivs normalt dagtid måndag till fredag, men kvälls- natt- dygns och jourtjänst förekommer, även övningsverksamhet där man är borta under längre perioder (veckor) förekommer.

Vi söker nu 2 tillsvidare tjänster samt ett långtidsvikariat med mycket stor möjlighet till fast anställning. Vår målsättning är att starta anställningen den 1 april 2022.

Kvalifikationer:
  • Svensk medborgare
  • God fysisk och psykisk status
  • B-körkort
Meriterande:
  • Militär grundutbildning/värnplikt gärna mot R3
  • Tunga civila körkortsbehörigheter (C, D, E)
  • Tidigare erfarenhet av maskinkörning (grävmaskin, lastmaskin, jordbruksmaskiner)
  • Civila och militära körkort och förarbevis
Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är fokuserad, uthållig och duktig på att samarbeta med andra. Du skall vara driven och villig att delta i utvecklingen av plutonen och krigsförbandet. Du är positiv, glad och ser möjligheter istället för problem. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet för tjänsten.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kn Christian Ahlberg, Chef 522. R3: 076-634 74 61 alt. christian.ahlberg@mil.se
Lt Niklas Jonsson. StfC 522. R3: 073-329 35 23 alt. niklas.x.jonsson@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna Peter Oscarson tfn 018-19 63 68
SEKO vx 018-19 60 00
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40
SACO Johan Moilanen, tfn 070-205 97 02

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-14.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Uppsala

Dela jobbannonsen

Anmäl annons