Jobbsafari är en del avschibsted logo

Expert inom miljö- och egenkontroll

Stockholm Vatten AB · Stockholm · Ansök senast 20 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Vi satsar stort på Stockholms framtida avloppsrening och bygger nu ett av världens modernaste reningsverk med miljö och hållbarhet i fokus. En väl fungerande avloppsrening som kan möta framtidens krav är en förutsättning för stadens tillväxt. Med ny teknik tänker vi långsiktigt och möjliggör utveckling av avloppsreningen även i framtiden, för stockholmarnas och Östersjöns bästa.

Vår verksamhet omfattar två av Sveriges största avloppsreningsverk samt ett externt slamlager. Vi tar emot organiskt material för biogasproduktion, äger uppgraderings­anläggningar för fordonsgas och säkerställer att den gas vi producerar uppfyller hållbarhetskriterier för biodrivmedel och biobränslen. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och Revaq.

Då vår medarbetare inom miljö- och egenkontroll går vidare till nya utmaningar söker vi nu en ny medarbetare. Har du erfarenhet av tillsyn eller prövning av miljöfarlig verksamhet samt kompetens inom hållbarhetsområdet och gillar att arbeta nära verksamheten så är det dig vi söker.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Du ansvarar för att våra egenkontrollprogram innehåller de kontrollpunkter i form av mätningar och rutiner som lagar och tillstånd efterfrågar och fångar upp nya behov. I detta arbete ingår att samverka med funktioner som t.ex. laboratoriet, instrumentansvariga, dataansvariga och drift- och underhållenheterna. I rollen ingår också att ansvara för myndighetskontakter via kvartalsmöten, avvikelser och anmälningar samt att bidra med övergripande stöd vid driftsättningar och processoptimering ur ett tillståndsperspektiv.

Du samordnar det interna arbetet med handlingsplaner och utredningar vid avvikelser mot miljötillståndet, verksamhetens lagefterlevnad och interna rutiner. Du ansvarar för att det finns en arbetsprocess så att verksamheten kan hantera och utreda avvikelser. I rollen ingår att följa upp kontrollprogrammet, att rapportera till verksamhetsansvarig och att initiera förbättringar. Du bistår bolagets jurist och verksamheten vid handläggning av tillståndsfrågor.

Du samordnar avdelningens rapportering till miljörapporten och hållbarhetsredovisningen. Dessutom är du kontaktperson uppåt i bolaget för kontrollprogram och hållbarhetsfrågor samt håller ihop avdelningens yttrande över interna och externa remisser med fokus på avloppsrening och hållbarhet.

Du är stöd inom avdelningen vad gäller koldioidavtryck, växthusgasplaner och andra hållbarhetsfrågor.

I rollen ingår också att utbilda avdelningens medarbetare inom områden som miljöfarlig verksamhet, miljöbalken, egenkontrollens innehåll samt våra interna rutiner. Inom ditt arbetsområde ansvara du för att det finns systematiska arbetssätt och att de är kända och utvecklas utifrån de behov som finns.

Din profil

Vi söker dig som genomgått högskolestudier på minst master/magisternivå inom naturvetenskap/miljö och är utbildad i eller har erfarenhet av arbete med miljöbalken. Du har flerårig erfarenhet från större avloppsreningsverk eller processindustri. Det är meriterande om du har grundläggande kunskaper om avloppsreningsprocessen och gärna praktiskt erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av prövning eller tillsyn av miljöfarlig verksamhet.

Vi söker dig som tycker om att ta ansvar och gillar att arbeta driftnära med verksamheten. Du är bra på att planera och strukturera och du tycker om att arbeta tillsammans med andra och bygga nätverk. Du är självgående, initiativtagande och en relationsskapare. Du har en god förmåga att omsätta och tolka myndighetskravens betydelse för den operativa verksamheten. Du är trygg i att ta de beslut som krävs och kan lägga upp strategier och driva ärenden självständigt.

Ansökan

Låter det intressant? Skicka då in din ansökan till tjänsten som expert inom miljö- och egenkontroll senast den 20 maj 2022.

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du:
  • Enhetschef Karin Lindh på telefon 08-522 22 82
Kontaktuppgifter till våra lokala fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du genom att ringa oss på 08-522 120 00.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stockholm Vatten AB

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Enhetschef Karin Lindh

08-522 22 82

Dela jobbannonsen