Jobbsafari är en del avschibsted logo

Euromaint söker tekniker inom underhåll (natt 7/7)

Euromaint söker tekniker inom underhåll (natt 7/7)

Euromaint Rail · Stockholm · Ansök senast 3 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker nu 5 tekniker för nattarbete med erfarenhet av felsökning och underhåll av spårvagnar till Euromaint i Stockholm

Vi söker tekniker till Euromaint i Stockholm som vill ta sig an utmaningen att arbeta i en spännande och bred roll med yttersta ansvar för felsökning och garantiunderhåll av rälsgående fordon. I september 2021 tar Euromaint över ansvaret för garantiunderhållet av CAF:s spårvagnar A35/36, och därav behövs förstärkning.

Har du tidigare erfarenhet inom området tågteknik eller flygteknik och har din specialistkompetens inom teknik och avancerat underhåll och felsökning? Perfekt ! Då är det dig vi söker.

Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Euromaint är Sveriges största bolag inom tågunderhåll. Här erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter, både i Sverige och internationellt. I rollen kommer du att omges av kompetenta och drivna kollegor som förgyller din arbetsdag. Du får också stora möjligheter att självständigt planera och strukturera ditt arbete.

På Euromaint Rail i Stockholm finns nu en unik möjlighet att anta rollen som Garantitekniker / Warranty Technician. Tjänsten är utredande, förebyggande samt operativ, med fokus på garanti, kontroller och säkerhet för att säkerställa att kvalitets- och säkerhetskraven i relevanta järnvägsstandarder uppfylls.

Du kommer få möjlighet att utbildas till depåförare.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Garantitekniker kommer du främst att:
  • Utföra systematisk felsökning samt förebyggande och avhjälpande underhåll på alla system i förekommande fordon.
  • Utföra garantiunderhåll på fordonens utrustning såsom arbete med att reglera och justera dörrar, pneumatiska tester i broms- och hjälputrustning, täthet av kretsar, kylkretsar, startmotorer, tester under spänning och tester för att starta utrustning.
  • Medverka i utredningar, analyser av tekniska problem samt föreslå förbättringar inom såväl avhjälpande som förebyggande åtgärder.
  • Medverka i att genomföra provinstallationer på fordon och/eller fordonssystem.
  • Uppdatera information av fordon och material i garantihanteringssystemet.
  • Genomföra kontroller för att säkerställa att uppgifter som utförs uppfyller kvalitets- och säkerhetskraven i relevanta Järnvägsstandarder.
  • Säkerställa att utfört arbete följer företagets policyer och rutiner.
  • Stötta produktionspersonal vid tekniska problem.
  • Hantera avvikelser avseende tekniska fordonssystem och däri ingående komponenter.
  • Bidra till att regler för hälsa, säkerhet och miljö efterlevs.
Värt att veta

Vi söker nu 4-5 tekniker som kommer att vara placerade antingen i Bromma eller på Lidingö, nära goda kommunikationer. Tjänsterna är tillsvidareanställning och du arbetar på heltid 35h/vecka med start enligt överenskommelse.

Under introduktionen arbetar du dagtid måndag - fredag för att sedan övergå till ditt ordinarie skift enligt 7-7 modellen, vilket innebär att du arbetar 7 nätter och därefter är ledig 7 nätter.

Förutom fast lön erbjuds du också OB-tillägg samt fina förmåner.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en yrkesexamen inom områdena el/elektronik, mekanik, fordonsunderhåll alternativt motsvarande erfarenhet från arbetslivet. Vi tror att du 3-4 års erfarenhet av arbete kanske från en liknande roll inom tågteknik eller flygteknik.

För att lyckas i rollen är det även viktigt att du:
  • har god kännedom om el, elektronik, mekanik och dess komponenter
  • kan läsa och förstå ritningar samt felsöka i el-system efter defekta komponenter
  • har mycket god kunskap i schema- och ritningsläsning (kunskap i hur man utläser information och funktionalitet ur el-, pneumatik- och mjukvaruscheman, apparatlistor, testinstruktioner)
  • har kunskap i hur man använder verktyg och mätutrustning såsom multimeter och isolationsprovare etc.
  • har god kännedom om styr- och reglerteknik samt hydraulik och pneumatik.
  • har kunskap i logisk uteslutningsmetodik och systematisk- och metodisk felsökning
  • har kunskaper om rapportering av aktiviteter, tid och material
I denna roll är det viktigt att du kommunikativ och ett krav för rollen är därför att du behärskar svenska och engelska flytande både i tal och skrift samt kan förstå och skriva instruktioner och föreskrifter.

För att verka i rollen är det även ett krav att du innehar B-körkort samt via Euromaint genomgår godkänd hälsokontroll och behörighetskontroll. Du har god systemvana, erfarenhet av office-paketet och har lätt för att lära dig nya programvaror.

Och som person trivs du i en verksamhetsnära roll där du är lösningsorienterad, anpassningsbar, flexibel och har en mycket god förmåga att arbeta strukturerat. Du kan självständigt och med starkt fokus driva dina processer framåt, och du har god samarbetsförmåga.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Euromaint Rail

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Ida Nordin

0790792473

Dela jobbannonsen

Anmäl annons