Etableringshandledare till enheten för arbete och försörjning i Lomma kommun

Lomma kommun · Lomma

·

Ansök senast 28 sep.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Lomma kommun erbjuder en attraktiv och trygg livsmiljö mitt i Öresundsregionen. Här vill människor leva, verka och utvecklas. Vi värnar om invånarna, miljön och havet. Lomma kommun står för utveckling och hög kvalitet. I Lomma kommun arbetar vi med en värdegrund som utgår från orden öppenhet, respekt och ansvar. Vår värdegrund ger uttryck för ett synsätt som guidar våra medarbetare i vardagen. Engagerade medarbetare driver utvecklingen framåt och gör Lomma kommun till en arbetsgivare som stimulerar glädje och engagemang. Välkommen att arbeta tillsammans med oss! Avdelningen för Individ- och familjeomsorg är en del av Socialförvaltningen i Lomma kommun och vårt arbete riktar sig mot vuxna, familjer samt barn och unga. Vi som arbetar på avdelningen erbjuder etableringsinsatser, stöd, råd, bistånd och behandlingsinsatser inom områden som till exempel flyktingmottagande, ekonomi, missbruk och psykisk ohälsa. Vår vision är att vi, liksom övriga avdelningar inom Socialförvaltningen, ska ta klivet mot att bli Sveriges bästa socialtjänst under 2021. Det gör vi genom att vara innovativa, modiga och digitala och samskapa stöd och service ihop med dem vi är till för. Nu söker vi en etableringshandledare som tillsammans med oss vill fortsätta upprätthålla Sveriges högsta sysselsättningstal!

Arbetsuppgifter
Från 1 mars 2016 ska alla kommuner ta emot nyanlända som beviljats uppehållstillstånd. Syftet med den nya lagen (lag om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning) är att ge en mer rättvis fördelning av nyanlända i landets kommuner och samtidigt förbättra nyanländas möjligheter att komma in i samhället och på arbetsmarknaden. Lagen omfattar nyanlända som beviljats uppehållstillstånd som flykting eller skyddsbehövande samt deras anhöriga. Även kvotflyktingar och ensamkommande barn som är kvotflyktingar omfattas av lagen. De personer som kommunen tar emot erbjuds hjälp med bostad under sin tid i etableringsprogrammet. Parallellt med Arbetsförmedlingens insatser för etablering under två år vägleder också kommunen, genom etableringshandledare, boendekoordinator och arbetsmarknadskonsulent, den nyanlände till självförsörjning och ett självständigt liv i Sverige. Att vägleda nyanlända till ett konkurrensutsatt arbete på den öppna arbetsmarknaden innebär tydliga krav och förväntningar vilket definierar arbetssättet i enheten. Som etableringshandledare kommer du bland annat att arbeta med: - Förberedelsearbete och praktiskt stöd i samband med anvisning - Tidig samverkan kring den nyanlände och dennes planering för självförsörjning och självständighet - Information och vägledning individuellt och i grupp - Vägledning för den nyanlände i kontakten med andra instanser, till exempel Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och SFI - Stöd för den nyanlände att komma igång med samhällsorientering - Initialt stöd i kontakterna med skola, förskoleverksamhet, barnomsorg och andra insatser för barn och ungdomar - Tillse att övrig kommunal verksamhet och service kommer nyanlända till del

Kvalifikationer
Du skall ha en kandidatexamen inom det beteendevetenskapliga området och minst tre års erfarenhet av arbete med denna målgrupp. Likaså krävs att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Behärskar du andra språk är det meriterande. Det är positivt om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och att du har för uppdraget erforderliga kunskaper inom hyreslagstiftning, sociallagstiftning och socialförsäkringsrätt. Du behöver ha B-körkort samt dokumentations- och datorvana och det är meriterande om du har utbildning i någon av metoderna IPS och MI. Som person är du trygg och stabil, självgående och har förmåga att prioritera i perioder av hög arbetsbelastning. Vi ser det också som viktigt att du är resultatinriktad och sätter upp höga mål som du med ett systematiskt förhållningssätt uthålligt arbetar för att uppnå. Tjänsten kräver att du har mycket god förmåga att skapa goda relationer och att samarbeta med andra. Vi strävar mot all vår dialog ska vara brukarorienterad och kunskapsbaserad. Är du dessutom flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar kommer du vara helt rätt person för oss! Tillsammans med dig vill vi bygga en organisation där vi är prestigelösa, glada och utvecklingsorienterade. Du har möjlighet att semesterväxla och erhåller friskvårdsbidrag. Att kombinera arbete med föräldraskap är en självklarhet för oss. Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt
Provanställning på 6 månader kan bli aktuellt. Lomma kommun arbetar för lika rättigheter och möjligheter som motverkar diskriminering. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. I Lomma kommun är alla lika unika! I Lomma kommun har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lomma kommun

Placering

Lomma

Kontaktperson

Mari Nidesjö

073-3411500