Jobbsafari är en del avschibsted logo

Redovisningskonsult med kundansvar till ICA Butiksekonomi i Västerås

Redovisningskonsult med kundansvar till ICA Butiksekonomi i Västerås

ICA affärsservice · Västerås · Ansök senast 5 dec. (59 dagar kvar)

Heltid

Vi söker dig som är erfaren redovisningsekonom och därtill tycker om att stötta dina kunder med rådgivning och analys.

Som kundansvarig redovisningsekonom granskar och säkerställer du bokslut och leverans snarare än arbetar med löpande redovisning. Du håller samman er leverans och rapportering till kunden avseende såväl redovisning som reskontra.

På ICA Butiksekonomi jobbar du alltid i team nära kollegor och bollplank och du har intressanta kunder med alltifrån 10 till 300 anställda.

Det gemensamma för kunderna är att de är fåmansbolag ur ägarsynpunkt. Därför söker vi specifikt din erfarenhet av fåmansbolag - antingen om du haft dem som kunder på redovisningsbyrå eller varit anställd i mindre ägarledd verksamhet.

Arbetsuppgifter och rollbeskrivning
  • Bokslut, årsredovisning och inkomstdeklarationer
  • Kundansvar i leverans och lönsamhet för dina 15-20 kunder
  • Kvalitetssäkring av processen och samordning i kundteamet
  • Analys och rådgivning
Du tillhör organisatoriskt ett redovisningsteam med flera kundansvariga ekonomer (KA) och lika många redovisningsekonomer (RE). Gentemot varje enskild kund är ni organiserade i team bestående av en KA, en RE samt redovisningsassistenter från leverantörsreskontra och kundreskontra.

Som medarbetare på ICA blir du också en del av den ständiga verksamhetsutveckling som pågår. I din roll förväntas du således att delta i mindre eller större utvecklingsinitiativ.

Resor inom Sverige förekommer och enligt plan besöker du dina kunder minst en gång per år.

Kvalifikationer och erfarenhetDu har redovisningsbakgrund med inslag av rådgivning eller analys. Kanske från redovisningsbyrå eller mindre ägarledda bolag.

Du är insatt i problematiken - eller möjligheterna - med fåmansägande, skatteregler, generationsskiften och liknande.

Vi söker inte någon specifik ERP-bakgrund men ser helst att du inte har något motstånd mot att gräva i system.

SRF- eller FAR-certifiering är ett plus.

Personliga egenskaperI rollen som kundansvarig redovisningsekonom kommer du att vilja granska, säkerställa, bidra med din kompetens och dina perspektiv i det som ni levererar. Samt inte minst involvera dina kollegor som har samma kund.

Vi söker dig som har ett naturligt affärsintresse och en nyfikenhet kring dina kunders verksamhet och ekonomi.

Du har förmodligen också ett tydligt förändringsbenäget synsätt och engagemang för utvecklingen av verksamheten.

Vad erbjuder företaget dig?På ICA Affärsservice finns en spännande blandning av den stora koncernens styrka med den enskilda handlarens entreprenörsanda. ICA ligger i framkant när det gäller många områden och ICA Affärsservice satsar hela tiden på innovation inom ekonomi- och lönetjänster för framtiden.

Som en del av ICA Affärsservice kommer du att arbeta tillsammans med många engagerade och professionella kollegor som sätter en stolthet i att alltid göra era kunders vardag enklare.

Som anställd på ICA har du bra personliga förmåner, möjlighet till en flexibel arbetsförläggning och en modern kontorsmiljö alldeles intill Västerås centralstation.

Placeringsort

Ingenjör Bååths gata 11, Västerås

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

ICA affärsservice

Placering

Västerås

Dela jobbannonsen