Jobbsafari är en del avschibsted logo

Erfaren Controller sökes till Järfälla!

Erfaren Controller sökes till Järfälla!

Lernia · Järfälla · Ansök senast 7 dec.

Heltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker nu en controller för ett uppdrag till vår kunds räkning i Järfälla!

Om tjänsten

Trivs du i en roll där du agerar spindeln i nätet? Är du intresserad av arbete inom kommunal verksamhet och är du tillgänglig omgående? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

I rollen som Controller hos oss är du spindeln i nätet, du håller ihop förvaltningens verksamhetsstyrning och arbetar med framtagande av budgetförutsättningar och ekonomiska rapporter. Du ansvarar för kalkyler och beräkningar och är delaktig i uppföljningsarbetet. Som Controller har du även i uppdrag att samordna arbetet med beredning av ekonomiskt strategiska frågor inför förvaltningsledningens möten. Du agerar kontaktperson gentemot kommunstyrelseförvaltningen och är också ett nära stöd till andra kollegor. Du har en unik förståelse för hela verksamheten och agerar bollplank i användningen av ekonomiska kalkyler och modeller som stöd för strategiska beslut. Du har god förmåga att se till ett helhetsperspektiv och identifiera förbättringsområden.

Arbetsuppgifter som ingår:
  • Agera ekonomiskt och analytiskt stöd till verksamheten
  • Arbete med framtagande av budgetförutsättningar samt delårs- och årsrapporter
  • Ekonomiska utvecklingsprojekt
  • Utveckling av planerings- och uppföljningsprocessen
  • Agera samordnare

Bakgrund


Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi samt flera års erfarenhet av arbete i rollen som Controller. Du har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd verksamhet och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom kommunal verksamhet. Erfarenhet från en socialförvaltningsverksamhet är önskvärt. Du har goda datakunskaper och en vana att arbeta i ekonomisystem som Raindance eller beslutsstödssystemet Hypergene. Utöver detta har du en god förmåga att formulera dig på svenska i både tal och skrift.


Personliga egenskaper


För att trivas och lyckas i rollen som förvaltningsövergripande Controller är du strukturerad och har förmågan att arbeta analytiskt med ett effektivt förhållningssätt. Som Controller har du många kontaktytor internt och behöver trivas i en kommunikativ roll där du agerar rådgivande men du ska också kunna vara självgående i ditt arbete. Du är initiativtagande och lyhörd och kan på ett pedagogiskt sätt presentera information och ekonomiska begrepp för dina kollegor. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmågan att kunna lyfta blicken och se helheten.

Övrig information
  • Placeringsort: Järfälla
  • Tjänstgöringsgrad: 100%
  • Tillträde: Omgående
  • Anställningsform: Visstidsanställning, tjänsten löper fram till februari
I denna tjänst blir du anställd via Lernia och uthyrd till vår kund.

Urvalet hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Passar beskrivningen in på dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Om Lernia
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lernia

Placering

Järfälla

Dela jobbannonsen

Anmäl annons