Environmental Manager/Specialist till CMP

Academic Work · Malmö

·

Ansök senast 14 mars (48 dagar kvar)

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

CMP är en av de största hamn- och terminaloperatörerna i Norden samt en av de största kryssningsterminalerna i norra Europa. Nu finns chansen att axla rollen som Environmental Manager/Specialist på bolaget. Tjänsten passar dig som du har flera års erfarenhet av operativt miljöarbete med goda kunskaper gällande lagstiftning inom miljöområde. Vill du vara med och bygga framtidens CMP? Ansök redan idag!

Information om uppdraget

CMP är en av de största hamn- och terminaloperatörerna i Norden samt en av de största kryssningsterminalerna i norra Europa. CMP är en av 83 europeiska Core Ports, som av EU anses vara särskilt betydelsefulla för utvecklingen av transportsystemen i Europa. Verksamheten anpassas ständigt för att kunna möta kraven från kunder och andra intressenter. Målsättningen är att hantera kundernas gods så effektivt som möjligt och vara bland de bästa i branschen. Ett företag kan aldrig bli bättre än sina medarbetare. Därför satsar CMP på dialog, information och samförstånd, med vetskapen att personalen är den viktigaste resursen, och de erbjuder en attraktiv arbetsmiljö med modern utrustning i fräscha lokaler. De har engagerade medarbetare med olika uppgifter och skilda bakgrunder, som samarbetar för att lösa alla uppgifter på bästa sätt och lägger stor vikt vid arbetsglädje och vi-känsla. Kontoret ligger i Frihamnen i Malmö med utsikt över sundet och verksamheten. CMP har ca 400 anställda varav hälften utgår från Malmö och andra hälften från Köpenhamn.

Arbetsuppgifter

CMP bedriver ett aktivt och långsiktigt miljöarbete för att skapa en hållbar och utvecklingsbar verksamhet med ett stort samhällsansvar. Som Environmental Manager/Specialist blir du ansvarig för att driva och koordinera miljöarbetet internt och externt vid CMP:s anläggningar i Malmö och Köpenhamn. Du stöttar med att säkra att verksamheten bedrivs i enlighet med miljölagstiftning och miljötillstånd.

Ditt ansvarområde omfattar även kontakter med berörda myndigheter samt med CMP:s kunder och samarbetspartners i olika miljöprojekt. Du föreslår och är delaktig i strategiska beslut gällande miljöjuridik och miljöledningssystem. I samråd med företagsledningen genomför du de aktiviteter som är nödvändiga för att krav och mål inom miljöområdet uppfylls. CMP har ett integrerat miljö- och ledningssystem, ISO 14001:2015 och ISO 9001:2015. I samarbete med HS&Q Managern stöttar du verksamheten i att utveckla rutiner som säkrar att verksamheten bedrivs i enlighet med miljölagstiftning och miljötillstånd. Du har ansvar för att koordinera CMP:s hållbarhetsarbete i samarbete med intressenter inom HR och Ekonomiavdelningen och för att årligen ta fram CMP:s hållbarhetsredovisning.

Övriga uppgifter innefattar att bevaka utvecklingen av miljöfrågor på nationell och internationell nivå som kan vara av intresse i framtiden. Profilera CMP:s miljöarbete genom CMP:s kommunikationskanaler samt vid konferenser och seminarier. Det ingår inte personalansvar i tjänsten, men du är ansvarig för funktionen.

Vi söker dig som
 • Har en lämplig universitets- eller högskoleutbildning med miljöinriktning
 • Har flera års erfarenhet av kvalificerat operativt miljöarbete och goda kunskaper om gällande lagstiftning inom miljöområdet
 • Har erfarenhet av att arbeta med tillståndsgivande myndigheter och förmåga att skapa goda relationer med dem
 • Har goda kunskaper i och erfarenhet av ISO 14001
 • Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska samt har en god förståelse för danska
Har du även en bakgrund med miljöarbete i hamnar eller annan transport- och infrastrukturverksamhet ser vi det som en merit.

Som person är du:
 • Självgående
 • Relationsskapande
 • Kommunikativ
 • Uthållig
Rekryteringsprocessen

* Rekryteringsprocessen innefattar ett personlighets- och logiktest som administreras av Academic Work. Vi kommer även begära utdrag ur belastningsregister från Polismyndigheten.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, rekrytering
 • Placering: Frihamnen, Malmö
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och CMP:s önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Academic Work

Placering

Malmö