Enhetschefer till Individ- och familjeomsorgen

Bengtsfors Kommun · Bengtsfors

·

Ansök senast 20 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Det här är vi

Inom vård, omsorg och IFO bemöter vi och hjälper vi våra brukare med olika saker dagligen, vi spelar en stor roll i deras vardag. Det innebär att du är chef för en verksamhet med krav på hög kvalitet och gott bemötande. Vi tror att ett närvarande ledarskap med en vilja att skapa förtroenden är en förutsättning för utveckling och bra arbetsmiljö. Din kompetens är inriktad på ett intresse av att leda verksamheten utifrån uppställda mål- och verksamhetsplaner som ska brytas ner till medarbetarnivå. Förutom personalen har du såväl budget- som verksamhetsansvar. I det dagliga arbetet har du ansvar för schemaläggning och bemanning. Du har många olika samarbeten, såväl externa och interna, möten med olika människor ligger dig varmt om hjärtat. Organisatoriskt är du direkt underställd socialchefen och ingår i ledningsgruppen för vård, omsorg och IFO. I ledningsgruppen arbetar vi tillsammans, nio chefer, med strategiska frågor och utveckling.

Arbetsuppgifter:

Ditt ansvar som enhetschef är att tillsammans med IFO-chef sätta mål och förankra dem. Du ska arbeta med att verkställa och följa upp beslut, driva och leda verksamheten för att uppnå målen samtidigt som budget skall vara i balans. Du leder, prioriterar och styr den dagliga verksamheten.

Enhetschef myndighet:

Ansvarar för medarbetare som arbetar med myndighetsutövning för barn, unga och vuxna. Du ska samverka med enhetschef för öppenvårdsdelen och har till ditt stöd en 1:e socialsekreterare för barn och unga samt del av en 1:e socialsekreterare som ska stödja socialsekreterare inom myndighetsutövning vuxna samt öppenvård. Du ansvarar för arbetsmiljön för underställd personal men har ett gemensamt ansvar med enhetschef öppenvård för att IFO Bengtsfors har en god arbetsmiljö där det är högt i tak och där medarbetare på enheten tillsammans ansvarar för respekt och bemötande. Du har ett budgetansvar din enhet och skall tillsammans med IFO-chef ta ansvar för helheten. Du ansvarar även för intern samverkan i enlighet med kommunens samverkansavtal och kommer även samverka externt tillsammans med IFO-chef.

Enhetschef Öppenvård:

Ansvarar för medarbetare som arbetar med öppenvårdsinsatser och missbruk. Du ska samverka med enhetschef för myndighetsdelen och du har till ditt stöd en gemensam 1:e socialsekreterare som ska stödja arbetet med myndighetsdelen för vuxna och behandlingssekreterare och boendestödjare inom öppenvårdsdelen.

Du ansvarar för arbetsmiljön för underställd personal men har ett gemensamt ansvar med enhetschef myndighet för att IFO Bengtsfors har en god arbetsmiljö där det är högt i tak och där medarbetare på enheten tillsammans ansvarar för respekt och bemötande.

Du har ett budgetansvar din enhet och ska tillsammans med IFO-chef ta ansvar för helheten. Du ansvarar även för intern samverkan i enlighet med kommunens samverkansavtal och kommer även samverka externt tillsammans med IFO-chef.

Ange i ansökan om du söker tjänsten inom myndighetsutövning eller öppenvård, alternativt om du vill stå som sökande till bägge tjänsterna.

Ditt jobb är viktigt

Du ska ha förmåga att entusiasmera medarbetare, och tillsammans med dem, driva utvecklingsarbete. Du ska arbeta för en god arbetsmiljö inom enheten och vara prestigelöst i ditt ledarskap. Om du har erfarenhet av förändringsarbete är detta meriterande

Du ska ha en högskoleexamen som är relevant för verksamhetsområdet. Du skall ha erfarenhet av myndighetsutövning och behandlingsarbete. Du ska ha erfarenhet av arbete som chef/ledare, om du har det inom en politiskt styrd organisation så är detta en meriterande.

Vi vill att du har kunskaper inom socialrätt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Det här är du

Relevant högskoleutbildning, exempelvis sociala omsorgslinjen, sjuksköterska eller socionom. Erfarenhet av arbetsledning, självständigt budgetarbete och förmåga att koppla budget till ekonomistyrning. Kunskaper om gällande lagstiftning inom området och arbetsrättsliga lagar.

Kompetenskrav

Högskoleutbildning som är relevant för jobbet.

Anställningsvillkor

Tillsvidare.

Tillträde snarast efter överenskommelse.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Individuell lönesättning tillämpas.

Om ansökan

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Vi tillämpar löpande urval.

Obs! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

Kommunen omfattas av offentlighetsprincipen.

Ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Bengtsfors Kommun

Placering

Bengtsfors

Kontaktperson

Bengtsfors kommun

Vid ansökan:Ange referens Ref nr 79/20 i din ansökan