Jobbsafari är en del avschibsted logo

Enhetschef till hemtjänstens nattenhet

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 15 maj

Heltid

Jag söker en enhetschef!

Hej och välkommen till Hälsa, vård och omsorgsförvaltningen i Malmö.

Jag heter Anna och är avdelningschef för avdelningen för ordinärt boende inom förvaltningen Hälsa vård och omsorg. Avdelningens uppdrag är att erbjuda hemtjänst, hemsjukvård och vistelse på våra korttidsboende med hög kvalitet så att varje dag ska bli den viktigaste för våra Malmöbor. Vi skapar trygghet och gott omhändertagande för våra äldre, sjuka och sköra Malmöbor samt deras anhöriga - dag, kväll och natt över hela Malmö.

Äldreomsorgen befinner sig i en spännande period med svåra utmaningar och många möjligheter kopplade till både omvärlden och behoven hos våra medborgare. Det är viktigt för oss att både förvalta och säkerställa vår kärnverksamhet och samtidigt utveckla vår verksamhet och rusta oss för framtiden.

Arbetsuppgifter

Jag söker nu en enhetschef för enhet natt. Enheten består av 3 hemtjänstsektioner, en sektion för nattsjuksköterskor och sektionen BUMS (intern bemanningsorganisation för sjuksköterskor). Medarbetarna i de olika sektionerna arbetar med hela staden som geografiskt område och utgår från olika lokaler i staden. Varje sektion har ca 35 antal anställda medarbetare. Uppdraget som enhetschef innebär att leda enhetens utveckling och kvalitetsarbete samt skapa förutsättningar för sektionscheferna att driva den operativa verksamheten. I rollen som enhetschef för nattenheten måste du vara bekväm med att leda verksamheter utifrån både ett hälso- och sjukvårdsperspektiv och ur ett socialtjänstperspektiv. Uppdraget innebär också att tillsammans med mig och kollegorna i ledningsgruppen leda och ta ansvar för hela vår stora avdelning. Tillsammans har vi goda möjligheter att göra avtryck och vara med och forma staden för alla Malmöbor. Uppdraget som enhetschef ger dig också möjligheten att vara med i den genomgripande omställningen till En god och nära vård som påverkar oss och kommer att påverka oss och vår avdelning på ett flertal genomgripande sätt. Vidare vill förvaltningen ligga i framkant vad gäller digitalisering, användning av välfärdsteknik och hur vi kopplar detta till att varje dag säkerställa en trygg och nära vård och omsorg.

Arbetet som enhetschef ställer höga krav på din ledarerfarenhet och din förmåga att både analysera och dra slutsatser av olika typer av information. Lika viktigt är dock att leda genom att skapa förtroendefulla relationer med medarbetare och kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort engagemang, intresse och kunskap för människor och samhällsutveckling. Din bakgrund innefattar en akademisk utbildning i kombination med gedigen arbetslivserfarenhet med koppling till vård- och omsorg. Du har mångårig chefserfarenhet och är en driven och engagerad ledare som skapar ett gott arbetsklimat. Du är skicklig på att kommunicera och du har en förmåga att bygga goda relationer. Du har mod att fatta kloka beslut och kan se till helheten. Att du sedan tidigare har erfarenhet av att leda organisationer som driver större komplexa projekt och processer tror vi är en förutsättning. Vi kommer att lägga stor vikt vid din erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring. För denna rekryteringen kommer det att vara meriterande om du har erfarenhet av att leda hälso-, sjukvårds-, och omvårdnadspersonal. Är du redo att ta dig an ett chefs- och ledaruppdrag som är lika viktigt som utvecklande? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister.

Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef.

Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Om arbetsplatsen

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Dela jobbannonsen