Jobbsafari är en del avschibsted logo

Enhetschef till enheten för kansli och juridik

Enhetschef till enheten för kansli och juridik

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 4 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal på enheten för kansli och juridik. Du förväntas ha ett närvarande ledarskap och med stort engagemang bidra till ett gott arbetsklimat och utveckla enhetens arbete. Du ser det systematiska arbetsmiljöarbetet som en naturlig del i ett gott ledarskap och förstår vikten av att hålla arbetsplatsträffar, medarbetarsamtal och lönesamtal för att verksamheten ska nå målen.

Du ser samarbetet med förvaltningens olika avdelningar som en självklarhet och du har ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du driver verksamhetsfrågorna på ett strategiskt sätt med syfte att utveckla ärendeprocessen och den juridiska rådgivningen ur ett helhetsperspektiv. Du förväntas vara drivande i förvaltningens målarbete.

Enheten ansvarar för samordningen av förvaltningens administrativa assistenter, superanvändare och för ärendehanteringssystemet Vision.

Tjänsten är en visstidsanställning på ca 10-11 månader då nuvarande enhetschef under denna tid behövs för ett annat uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med inriktning mot till exempel samhällsvetenskap.

Du har ledarerfarenhet med erfarenhet av personalansvar. Du har organisations- och samarbetsförmåga och är resultatinriktad

Du ska ha ett intresse för att driva utveckling av processer och arbetssätt och du ska ha god förståelse för hela ärendeprocessen och dess olika rollers funktioner och ansvar. Du ska ha god kunskap om minst ett kommunalt ärendehanteringssystem. Vidare förutsätts du ha god kännedom om gällande lagstiftning såsom kommunallag, förvaltningslag, offentlighets- och sekretesslag och dataskyddsförordning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi söker dig som har dokumenterat goda ledaregenskaper tillsammans med ett coachande förhållningssätt. Du har lätt för att skapa relationer som kan motivera och engagera medarbetare. Du har en strategisk förmåga till helhetssyn och är strukturerad som person. Du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer i yrkesmässiga sammanhang. Du är strukturerad och planerar ditt arbete i förväg. Du kan prioritera aktiviteter effektivt och sätter upp och håller deadlines.

Om arbetsplatsen

Tjänsten är organisatoriskt placerad på enheten för kansli och juridik med totalt sju medarbetare, varav två juristtjänster. Enheten arbetar både operativt och strategiskt och har utvecklings- och samordningsansvaret för juridik, arkiv, dokument- och ärendehantering, nämndsadministration, systematiskt kvalitetsarbete samt förvaltningens gemensamma målprocess. Enhetens uppdrag är att arbeta med stöd och service genom samarbete med hela miljöförvaltningen, övriga förvaltningar, malmöborna och stadens verksamhetsutövare.

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast, enligt ök

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Läs mer: Läs mer om Miljöförvaltningen i Malmö stad

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Rebecka Persson

0729-769715

Dela jobbannonsen

Anmäl annons