Enhetschef till bemanningsenheten Förskoleförvaltningen, vikariat

Göteborgs Stad · Göteborg

·

Ansök senast 4 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Göteborgs Stads förskoleförvaltning omfattar cirka 390 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med cirka 30 000 barn. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla förskolan utifrån våra gemensamma inriktningar: Förskolan lägger grunden för barnens fortsatta utbildning En rolig trygg och lärorik förskola för alla barn Vi utvecklar förskolan tillsammans Vi satsar mer där det behövs mest

Arbetsuppgifter
Är det du som får idéer att lyfta och gör skillnad på riktigt? Förskoleförvaltningens HR-avdelningen består av 95 medarbetare som är indelade i enheterna HR-partner, rekrytering, bemanning, arbetsmarknad och kompetensförsörjning. Den 1 oktober 2019 startade Förskoleförvaltningen och Grundskoleförvaltningen två nya bemanningsenheter. I bemanningsenheten förskola arbetar en enhetschef tillsammans med 7 HR-specialister och 11 bemanningsadministratörer. Vår målsättning är en nyskapande och professionell verksamhet med kunden i fokus. Vi är en stor bemanningsenhet som är indelad i fyra olika utbildningsområden Centrum, Hisingen, Väster och Öster. Vi samarbetar med rekryteringsenheten, och när de har avslutat sin process och erbjudit anställning så lämnar de över till oss, där vårt uppdrag är bemanning av timavlönade och tidsbegränsat anställda upp till 6 månader. Nu söker vi en erfaren enhetschef till enheten på ett vikariat eftersom den befintliga enhetschefen ska gå på föräldraledighet. I rollen som enhetschef ingår genomförande och uppföljning vilket omfattar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du rapporterar till avdelningschefen för HR och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du kommer att hålla i medarbetar- och lönesamtal samt främja och stödja medarbetarnas kompetensutveckling. I ditt uppdrag behöver du ha god förståelse för verksamhetens behov och kunna leda och coacha medarbetarna på ett tydligt och lyhört sätt. Beställarna är rektorer i förskolan och deras chefer som är utbildningschefer. Rollen kräver därför en god dialog och samarbetsförmåga för att samarbeta med beställare och chefer samt säkra kvaliteten i leveranserna. I rollen ingår även att utveckla enheten genom att nyttja digitalisering i större utsträckning. Du kommer även ha ett nära samarbete med de övriga enhetscheferna på HR avdelningen i uppdrag att utveckla hela HR.

Kvalifikationer
Du har högskoleexamen inom HR eller annan utbildning som vi bedömer relevant. Du har minst två års ledarerfarenhet samt erfarenhet av arbete inom en bemanningsorganisation. I rollen krävs även god kunskap och erfarenhet av HR processerna och arbetsrätt inom bemanning. Som person är du analytisk, drivande, mål- och resultatinriktad samt har helhetssyn. Du behöver också vara lyhörd för de utmaningar som innefattas i uppdraget och ha en förmåga att skapa goda relationer, både internt och externt. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Göteborgs Stad

Placering

Göteborg