Jobbsafari är en del avschibsted logo

Enhetschef till Anläggningsskydd och Bevakning på Ringhals

Enhetschef till Anläggningsskydd och Bevakning på Ringhals

Vattenfall · Varberg · Ansök senast 31 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Jobbeskrivning

Är du en engagerad och målmedveten ledare som sätter säkerheten främst? Sök jobbet som chef till enheten Anläggningsskydd och Bevakning.

Enheten ingår i avdelningen Skydd och ansvarar för vårt skydd av anläggningen mot obehörigt intrång, sabotage eller annan påverkan som kan medföra radiologisk olycka eller olovlig befattning med kärnämne eller kärnavfall.

Enheten driver, leder och styr den operativa bevakningen på Ringhals samt driver den taktiska och strategiska utvecklingen av bevakning. Enheten genomför utbildningar och övningar för egen och inhyrd personal. Enheten har även ansvar för tillträdet, SUA hantering och registerkontroll samt vårt avtal med, och uppföljning av, bevakningsleverantören.

Enheten Anläggningsskydd och Bevakning består av två grupper med tillhörande gruppchefer samt en mindre stab. Verksamhet bedrivs i nära samarbete med övriga enheter inom avdelningen Skydd samt i nära samverkan med övriga avdelningar på Ringhals som Säkerhet, Produktion, Teknik, Underhåll mfl. Enheten har även ett gott samarbete med Forsmarks Anläggningsskydd och Bevakningsenhet.

Dina arbetsuppgifter:

Som enhetschef inom ditt område arbetar du tillsammans med dina medarbetar med uppfyllnad av kravbilden, gör driftklarhetsbedömningar, tolkar säkerhetsföreskrifter och gör händelserapporteringar. Du har en central och synlig roll i bolaget och ett nära samarbete med personal som jobbar med säkerhetsskydd. Säkerhets- och skyddsfrågor har ett högt fokus, samtidigt som det förändrade omvärldsläget har gett ändrade kravställningar på skydd och bevakning av våra anläggningar. Utvecklingen på området och digitalisering inom bevakningsteknik skänker oss nya möjligheter.

Som enhetschef sträcker sig dina kontaktytorna över hela organisationen och innefattar även interaktion med myndigheter, polis och räddningstjänst. Din uppgift är att bidra till Ringhals och avdelningens övergripande mål och du synliggöra arbetet kring anläggningsskydd och bevakningsfrågor. Som enhetschef för Anläggningsskydd och Bevakning leder du enheten med hjälp av din ledningsgrupp.

Kravspecifikation

Ditt ledarskap präglas av aktivt intresse och stöd för verksamheten tillsammans med god tillit till ditt team. Du kommer att ingå i ledningen för avdelningen Skydd, där du bidrar till den fortsatta utvecklingen av verksamheten och organisationen för att främja säker och stabil drift av Ringhals. Din förmåga att ha helhetsperspektiv i kombination med att kunna driva arbetet och fatta beslut, även om något oväntat inträffar, kommer göra att du både trivs och lyckas i den här rollen.

Du har ett möjlighetsorientrat förhållningssätt och tillsammans med dina medarbetare identifierar och driver du utvecklingen av verksamheten framåt. Du är kommunikativ och främjar öppen dialog, ser fördelarna i samverkan och strävar efter att utveckla formerna för detta. Enhetens arbete innebär tätt samarbete med andra delar av organisationen då både anläggningens skydd och bevakningsfrågor är ett lagarbete över organisationsgränserna.

Som chef har du ett betydelsefullt ansvar för säkerhetskulturen och genom ditt engagemang och ansvarstagande ges alltid säkerheten högsta prioritet och där du i din roll tillser att det arbete som utförs inom ditt verksamhetsområde bedrivs enligt uppställda krav.

Vi söker dig som har vilja och förmåga att leda och motivera dina medarbetare på ett lärande och utvecklande sätt. Arbetet ställer krav på att du som ledare har integritet, affärsmässighet och ett professionellt ledarskap.

I rollen som enhetschef behöver du främst ha med dig:
  • en akademisk bakgrund som högskoleingenjör eller annan likvärdig utbildning, alternativt att du genom erfarenhet fått motsvarande kunskaper.
  • några års chefs- och ledarerfarenheter från tidigare jobb.
  • har du utbildning inom säkerhet är det meriterande
Ytterligare information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Ringhals

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Karlsson, 070 576 82 90. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Sofia Berggren, sofia.berggren@vattenfall.com.

Fackliga representanter är Patrik Harrysson- Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 31/1. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vattenfall

Placering

Varberg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons