Jobbsafari är en del avschibsted logo

Enhetschef Redovisning

AB BORLÄNGE ENERGI · Borlänge · Ansök senast 4 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Borlänge Energi är en viktig pusselbit i Borlängebornas värld och vardag.

Vi bedriver en verksamhet där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster inom fjärrvärme, elnät, stadsnät, avfall, vatten och avlopp. Vi producerar och säljer el, erbjuder tjänster inom energisektorn samt vårdar och förnyar kommunens stadsmiljö. Det ska vara tryggt och enkelt att bo i Borlänge, samtidigt som våra kunder ska känna att vår verksamhet är hållbar och prisvärd. Vi är en aktör som kraftfullt arbetar för ett hållbart samhälle.

Vi är i en spännande utvecklingsfas och förstärker nu organisationen och söker dig med kompetens och nyfikenhet att möta framtiden tillsammans med oss.

Är du en person som trivs i en ledande position?

Uppskattar du arbetet med att utveckla processer?

Då kanske du är den vi söker!

Till stödfunktionen Ekonomi och enheten Redovisning söker vi en enhetschef. Enheten ansvarar för bolagets redovisning, bokslut, krav- och kredithantering försäkringar samt internfakturering. På enheten arbetar fem medarbetare.

Arbetsuppgifter

· Driva strategisk planering, målstyrning och uppföljning inom enheten

· Utveckla och digitalisera processer inom redovisningsenheten

· Upprätta bokslut och kvalitetssäkra redovisningen

· Bidra till stödfunktionens långsiktiga planering

· Säkerställa att delegerade uppgifter inom det fysiska,

organisatoriska och sociala arbetsmiljöarbetet bedrivs systematiskt

· Säkerställa att enhetens budget tas fram och följs upp

· Säkerställa resurs- och kompetensförsörjningen inom enheten

· Utbilda och ge stöd i ekonomifrågor

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller kompetens och erfarenhet som motsvarar minst tre års heltidsstudier inom relevant(a) ekonomirelaterade områden. Du har flera års arbetslivserfarenhet från boksluts- och års-redovisningsarbete, budget och uppföljning, både på strategisk och operativ nivå. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som redovisningschef, revisor eller controller.

Du är en analytisk, affärsmässig, samverkansorienterad och kommunikativ person. Vi tror att du drivs av att utveckla och förbättra processer, systemstöd och arbetssätt och uppskattar att arbeta målstyrt. Vi ser att du har en god ledarskapsförmåga som används till att guida medarbetare och säkerställa kontinuerlig utveckling av kompetenser och arbetssätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttar-service till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.

Mer om oss

Våra affärsdrivande enheter är organiserade i affärsområden –

Kraft & Värme, Elnät & Stadsnät, Vattentjänster, Återvinning och Stadsmiljö. Våra stödjande verksamhetsområden består av HR, Verksamhetsutveckling, Marknad och Ekonomi som tillsammans med våra affärsdrivande verksamheter gemensamt arbetar för att uppnå företagets mål.

Miljö och hållbarhet är en viktig del i vårt uppdrag och i vår vardag, i stort och smått. Vi arbetar aktivt för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Borlänge.

Vår personal är en stor del i vår framgång och på Borlänge Energi är arbets-miljön i fokus. Det är ett företag att växa med och där du får möjlighet att utvecklas.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

AB BORLÄNGE ENERGI

Placering

Borlänge

Kontaktperson

AB Borlänge Energi

Dela jobbannonsen

Anmäl annons