Jobbsafari är en del avschibsted logo

Enhetschef Arbete och Integration

Randstad · Mjölby · Ansök senast 2 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter Mjölby kommun dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. 

Omsorgs- och socialförvaltningen i Mjölby kommun har ett tydligt uppdrag – att finnas till för människor. Enheten Arbete och Integration ansvarar för kommunens arbetsmarknadsinsatser och bedriver interna verksamheter i syfte att rusta individer inför arbete samt placera deltagare ut på praktik och arbetsträning runt om i hela kommunen. Enheten arbetar på uppdrag åt Migrationsverket, Arbetsförmedlingen och enhet Vuxen, och i uppdraget finns även ansvar för mottagandet och bosättning av flyktingar. Verksamheten medverkar även i kompetensförsörjningen inom kommunen. 

Har du modet och viljan att leda för framgång och utveckling?

Nu finns en tjänst som enhetschef för Arbete och Integration tillgänglig för dig som vill vara med på Mjölby kommuns fortsatta utvecklingsresa. Drivs du av ett stort och kunnigt engagemang i ditt ledarskap i en verksamhet som bidrar till att få ut människor i arbete, studier eller annan egen försörjning? Tveka inte utan sök tjänsten!

Ansvarsområden

I enhetschefstjänsten ingår personal-, arbetsmiljö- kvalitets och budgetansvar för ca 20 st medarbetare med olika typer av professioner såsom arbetsterapeuter, socialpedagoger och arbetskonsulenter. Ditt arbete är operativt och du arbetar med stor närhet till din verksamhet. Som enhetschef planerar, utvecklar och kvalitetssäkrar du verksamheten utifrån nämndens mål och antagen verksamhetsplan. 

Arbetet bedrivs med god kvalitet utifrån evidens och beprövad erfarenhet och krav ställs på en god omvärldsbevakning. I ditt arbete ingår att arbeta med ständiga förbättringar av verksamheterna inom ditt ansvarsområde tillsammans med dina medarbetare. Samverkan både internt inom kommunen och externt mot olika offentliga och privata aktörer är en viktig del av tjänsten. Chefstjänsten ingår i avdelningens ledningsgrupp som leds av verksamhetschefen tillsammans med fem andra enhetschefer. 

Kvalifikationer

Högskoleutbildning är ett grundkrav för tjänsten. Lämpliga utbildningar kan vara socionom, beteendevetare, arbetsterapeut, fysioterapeut eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig motsvarande kandidatexamen. Krav för tjänsten är att du har flerårig arbetslivserfarenhet från kommunal verksamhet inom socialt arbete, arbetsmarknadspolitiskt eller rehabiliteringsområdet. Erfarenhet av ledarskap som grupp-/teamledare/chef är meriterande liksom erfarenhet av myndighetsutövning. Det är även meriterande om du har andra språkkunskaper förutom svenska och engelska. B-körkort är ett krav liksom goda datorkunskaper.

Du har förmåga att leverera resultat, både vad gäller kvalitet och produktivitet samt har en drivkraft att anpassa verksamheten mot framtidens utmaningar. Du är analytisk i ditt arbetssätt och arbetar med stor systemförståelse på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt. Du delegerar arbetsuppgifter och skapar involvering samt ger råd, stöd och möjlighet för dina medarbetare att utvecklas. Du har en styrka i att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt. Du har en pedagogisk kapacitet och kan hålla presentationer samt anpassar dessa efter målgruppens behov. Du behåller lugnet och presterar i en pressad miljö och svåra situationer. Du förblir optimistisk inför utmaningar och har förmågan att acceptera och lära av kritik. 

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete. Du får chefsintroduktion och kontinuerlig utveckling via kommunens ledarutvecklingsprogram samt en arbetsplats med en positiv jobbkultur. Vi har stödfunktioner inom exempelvis ekonomi och HR, med syfte att cheferna ska ges rätt förutsättningar i sina uppdrag. Mjölby kommun testar och utmanar, tänker nytt och tar verksamheterna till nya nivåer. Att arbeta med frihet under ansvar stärker medarbetarna i sina roller. 

Om företaget

Kommunikationerna till Mjölby är utmärkta och kommunens vision är: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden.
Facklig kontakt: Marie Särud, kommunal, tel. 010-2345764, 010-4428670, marie.sarud@kommunal.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Mjölby

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons