Jobbsafari är en del avschibsted logo

Engagerad specialpedagog

Raoul Wallenbergskolan Skövde · Skövde · Ansök senast 7 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Raoul Wallenbergskolorna är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor. Våra skolor ska ge barnen och eleverna bästa tänkbara start i livet, både kunskapsmässigt och karaktärsmässigt, men dessutom är vår ambition att skolans verksamhet på ett positivt sätt ska bidra till att närområdet utvecklas till en positiv och attraktiv stadsdel.

RWS består idag av sju förskolor och fem grundskolor i Bromma, Ekerö, Haninge, Mariehäll, Skokloster, Skövde, Solna och Uppsala. Med vårt utvecklingsarbete strävar vi efter att skapa framstående verksamheter. Målet är givetvis att på bästa tänkbara sätt rusta våra barn och unga för framtiden. För oss är det en framgång för lärandet att inkludera fysisk aktivitet i verksamheten.

För fem år sedan öppnade Raoul Wallenbergskolan Skövde. RWS Skövde har expanderat från 80 elever till 800 elever under dessa år. Skolan drivs under devisen ”göra positiv skillnad” och vår ambition är att det ska vara den attraktivaste grundskolan i Skövde. I skolan bedrivs en evidensbaserad verksamhet som både elever och vårdnadshavare är mycket nöjda med. Vi har en tydlig värdegrund utifrån RWS ledord där ordning och reda står i fokus. Vi lägger stor vikt vid att skapa ett gemensamt förhållningssätt kring undervisningen och övrig verksamhet. Intresset för vårt skolkoncept är mycket stort och därför är ambitionen att vi under de närmaste åren ska bygga och etablera flera nya skolor i såväl Skövde som Skaraborg.

Vem är du?

Vi söker en legitimerad specialpedagog, erfarenhet av arbete med elever med koncentrations-, uppmärksamhets-, samspelssvårigheter och inlärningssvårigheter är meriterande. . Du kommer att arbeta som specialpedagog med ansvar för det specialpedagogiska arbetet och tillsammans med den andra specialläraren på skolan samordna det specialpedagogiska arbetet.

Du är kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du förväntas ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt, liksom din flexibilitet. Du har ansvar för dokumentation, handledning, utredningar och åtgärdsprogram samt samordning av de externa kontakter som behöver tas runt elever. Du kommer också vara ett stöd till pedagogerna kring extra anpassningar, pedagogiska utredningar samt upprättande och utvärdering av åtgärdsprogram

Vi söker dig som delar vår värdegrund och vår passion för barn och utbildning. Inom RWS-skolor arbetar vi efter gemensamma lektionsrutiner som skapar möjlighet till arbetsro, trygghet och nyfikenhet.

Vi söker dig som:

  • är behörig specialpedagog
  • är trygg i din lärarroll, en tydlig ledare och väl förtrogen med skolans styrdokument.
  • har förmågan att möta eleverna individuellt och sprida en positiv studieatmosfär i din undervisning
  • kan skapa förtroendefulla relationer med elever och föräldrar, arbeta självständigt och ha ett gott ledarskap i och utanför klassrummet


Något av det vi erbjuder:

  • En verksamhet där individuell och kollektiv kompetensutveckling är högsta prioritet. Vi erbjuder två karriärspår: ett pedagogiskt/didaktiskt- och ett ledarskapsspår.
  • En närvarande skolledning med en tydlig pedagogisk idé som tillsammans med lärarkåren arbetar mot ambitiösa mål.
  • Ett tryggt och glatt elevhälsoteam med lång erfarenhet


Anställningen är en tillsvidaretjänst, heltid, ferietjänst eller semestertjänst kan diskuteras.

Tillträde 22/2-2021.

Rekrytering sker fortlöpande.

Låter det som ett spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se

För att arbeta inom skola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, ansök därför redan idag dock senast den 7 januari 2021.

Har du frågor om tjänsten inom RWS är du välkommen att kontakta Rektor Peter Gejervall, 0708-13 11 05, peter.gejervall@raoulwallenbergskolan.se


Vi undanber oss all kontakt från personal- och rekryteringsföretag.


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Raoul Wallenbergskolan Skövde

Placering

Skövde

Kontaktperson

Raoul Wallenbergskolorna Skaraborg AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons