Jobbsafari är en del avschibsted logo

Engagerad och pålitlig assistent till barn i Göteborg

Konsensus Personlig Assistans AB · Göteborg · Ansök senast 6 okt.

Deltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker assistans till vår sexåring som behöver någon som kan tillgängliggöra omgivningen fysiskt och kommunikativt. Barnet som har en cp-skada och autism är väldigt social och har många specialintressen. Ditt fokus kommer vara att agera tolk mellan barnet och sin omgivning och även vara barnets armar och ben när hen vill klättra, dansa och bygga lego.

Familjen består av två föräldrar och ett storasyskon. Arbetet kommer kräva flexibilitet i den meningen att du hänger på vår familj, med både planerade och oplanerade aktiviteter.

Vi söker en person som är lyhörd och som har förmågan att kunna pendla mellan olika roller. Du kommer arbeta i vår familj och behöva kunna pendla mellan att ta initiativ och att dra dig tillbaka, så att våra relationer i familjen får vara i fokus.

Som assistent till vårt barn kommer du ibland vara en lekkamrat och vid andra tillfällen hjälpa barnet att leka med andra utan att själv ta plats i leken.

Barnet kommunicerar genom tecken, gester och elektronisk PODD. Du kommer att få lära dig att kommunicera med barnet men också få utgöra barnets tolk gentemot omvärlden.

Du kommer behöva ha god fysik så att ditt fokus kan vara på att tillgängliggöra lek och upptåg när hjälpmedel inte räcker till. Du kommer vara den som hjälper vårt barn att upptäcka världen, att vara bryggan som överbygger hens egna fysiska begränsningar.

Du är lugn, lyhörd, kommunikativ och har lätt att läsa av situationer och anpassa dig till dem. Du är ärlig och öppen med dina begränsningar och frågar oss en extra gång om du blir osäker. Du har lätt för att ta instruktioner och följa rutiner men är även flexibel ifall dessa ändras.

Om arbetet

Din uppgift som barnets personliga assistent blir att vara ett stöd i alla situationer där hens funktionsnedsättningar sätter gränser, så som vid lek och aktiviteter i och utanför hemmet, kommunikation, vid personlig omvårdnad, under måltider och vid träning.

Den lediga tjänsten är förlagd på 50% med möjligheter till extra arbete. Den lediga tjänsten är förlagda under eftermiddag/kväll samt varannan helg. Du kommer att få introduktion, så att du lär dig dina nya arbetsuppgifter och om de önskemål som finns i assistansen.

Meriterande

Tidigare erfarenhet av assistansyrket, autism och alternativ kommunikation och Takk är meriterande men inte ett krav.

Det är viktigt att du har en god fysik för att kunna hjälpa barnet att leka, samt förflyttningar.

Du är helt rökfri och tål pälsdjur och nötter. Ett plus om du är vegan.


Om Konsensus Personlig Assistans

Konsensus Personlig Assistans är arbetsgivare och anordnare av assistansen. Vi är en assistansanordnare med stark värdegrund och stor kompetens i frågor som rör personlig assistans. Kunskap, Engagemang och Respekt är ledorden som genomsyrar hela verksamheten och allt vi gör. För oss är dessa ledord avgörande i strävan efter att uppnå kvalitet i varje uppdrag och i varje assistanssituation.

Inom Konsensus Personlig Assistans ser vi arbetsmiljöarbete och våra anställdas möjlighet till kompetensutveckling som ett viktigt led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen.

Vi tillämpar individuell lönesättning och följer kollektivavtal mellan Fremia-Kommunal. Trivsel, samhörighet och utveckling är viktigt hos oss på Konsensus och vi vill erbjuda våra anställda ett kontinuerligt stöd och möjlighet till utbildning/fortbildning och friskvård.

Vill du veta mer om Konsensus Personlig Assistans är du välkommen att besök vår hemsida www.konsensus-assistans.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Konsensus Personlig Assistans AB

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Konsensus Personlig Assistans AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons