Jobbsafari är en del avschibsted logo

Energiansvarig

Höganäs kommun · Höganäs · Ansök senast 28 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Höganäs ambition är att vara en av Sveriges bästa kommuner och våra förväntningar på oss själva är höga. Vi har invånaren och service i fokus och tillsammans åstadkommer vi goda resultat. Nyckeln till framgång är att ha medarbetare som brinner för sitt jobb, så det förväntar vi oss att du också gör!

Våra interna ledord är kommunikation och koncerntanke. Vi tror att ett öppet kommunikationsklimat ger effekt på vår kommun, våra invånare, våra företagare, våra föreningar och våra besökare. Höganäs blir då - väl värt att investera i.

Har du redan nu tankar om hur Höganäs kan bli en av Sveriges bästa kommuner? Då kanske du är den vi söker!


Vi engagerar oss för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger, anlägger och underhåller! Tillsammans med våra olika kompetenser ansvarar vi för gator, parker, lekplatser och stränder, renhållning samt vatten och avloppsförsörjning. Vi ansvarar också för kommunens interna service inom kost och städ samt förvaltar kommunens fastigheter.
Vill du dela vårt engagemang genom att bidra med din kompetens för att skapa största möjliga service till framtidens kommun? Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Uppdraget är att bygga och förvalta fastigheter där kommunen har egen verksamhet eller som har annat strategiskt värde.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att ha ett övergripande ansvar i energifrågorna, och styr- och reglersystemen inom vårt ansvarsområde, driva energirelaterade projekt, du har även en viktig roll som stödfunktion till förvaltare, projektledare och tekniker i vårt energi- och miljöarbete.

Du kommer att ha en central roll i arbetet med att förverkliga Höganäs kommuns vision och Miljöplan


Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har bakgrund av drift av fastighetsautomation med övervakande system och att du har en teknisk förståelse med ett ekonomiskt sinnelag.

Du har vana och kunskap av olika styr- och reglersystem i fastighetsbranschen med övergripande scadasystem, är bra på att beskriva tekniska termer på ett pedagogiskt sätt, erfarenhet av att driva mindre/mellanstora projekt. Arbetet innebär mycket kundkontakt och att arbeta tillsammans med kollegor är en självklarhet för dig, ett plus om du kan genomföra lönsamhetsberäkningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av structureware från Schneider och bastec.

Kunskap om bygg- och installationsteknik behövs, även vana att jobba med digitala fastighetssystem.

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning på styr- och regler, driftteknik eller annan likvärdig utbildning samt har erfarenhet av att arbeta i en kommunal organisation. Det är meriterande om du har kännedom om offentlig upphandling LOU.

Vi söker en person som är initiativrik, öppen, lyhörd och har lätt för att jobba med andra.

Tjänsten kräver körkort. Beredskap kan förekomma.


Övrigt
"Höganäs kommun ska i alla sina rekryteringar sträva mot en jämnare fördelning mellan könen och en ökad representation av övriga olikheter inom kommunens olika verksamheter" - så står det i våra "Aktiva åtgärder för jämställdhet och mångfald". Det är inte alltid enkelt, men vi jobbar för detta varje dag.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess i Höganäs kommun använder vi rekryteringsverktyget Offentliga Jobb/Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Offentliga Jobb genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma/Offentliga Jobb via hjälpformuläret, se info på Offentliga Jobb - alternativt ring 0771-693 693.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Höganäs kommun

Placering

Höganäs

Kontaktperson

John Nielsen

042-33 74 19

Dela jobbannonsen

Anmäl annons