Jobbsafari är en del avschibsted logo

Eltekniker till SSAB i Oxelösund

SSAB · Oxelösund · Ansök senast 6 dec. (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vill du jobba i en bred och varierad roll som elektriker? SSAB söker en eltekniker till produktionsområdet i Oxelösund!

Har du jobbat ett par år som elektriker och vill ta nästa steg? Med ansvar för det långsiktiga el-underhållet för SSAB:s fastigheter på produktionsområdet i Oxelösund får du som elektriker en självständig och viktig roll i SSAB:s resa mot en fossilfri stålproduktion.
Du förbereder, planerar och projektleder underhållsarbeten inom el, låter det spännande?

Varmt välkommen med din ansökan till rollen som el-tekniker hos SSAB i Oxelösund redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Du får ett varierat och självständigt jobb med många kontaktytor i rollen som eltekniker. En bra möjlighet för dig att ytterligare bredda ditt professionella nätverk!

Förutom SSAB:s attraktiva förmånspaket, karriärmöjligheter och kompetenta kollegor så erbjuds du här chansen att vara med på SSAB:s fossilfria resa för ett hållbart samhälle. Genom satsningen kan Sveriges totala koldioxidutsläpp minska med cirka 10 procent och Finlands med motsvarande 7 procent. Ambitionen är att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen kring 2030.

SSABs omställning till en fossilfri produktion innebär införandet av ljusbågsugn. Arbetet pågår parallellt med ordinarie produktion och fr.o.m. 2026 ska det nya flödet råda.

I din roll planerar du självständigt din arbetsdag och får stor möjlighet att bredda ditt professionella nätverk i och med de många samarbetslösningar du initierar och driver med t.ex. externa leverantörer.

Dina arbetsuppgifter

Som eltekniker kommer du att ha fullt ansvar över det tekniska underhållsarbetet inom SSABs fastighetshetsförvaltning. Du agerar beställare av tjänster och material (från olika leverantörer) för el-underhåll på anläggningsområdet och arbetsleder de projekt du ansvarar för. Som eltekniker arbetar du inte operativt ute i verksamheten mer än vid t.ex. besiktningar där du utför kvalitetskontroller. Du kommer att planera ditt arbete självständigt och samordna olika projekt utifrån de arbetsbeställningar som kommer in.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:
  • Bereda och styra utförandet av underhållsarbete
  • Utföra besiktningar och planera det långsiktiga el-underhållet för fastigheten
  • Ge förslag på tekniska lösningar samt kostnadsberäkningar utifrån tekniska lösningar
  • Upphandling, kravställning av tjänster och material inför olika projekt och underhållsarbeten
  • Utföra kvalitetskontroller genom att säkerställa att underlag inför underhållsarbeten från entreprenörer håller kvalitetskraven samt medverka vid besiktningar på utfört underhållsarbete
Värt att veta

I denna roll kommer du arbeta självständigt som eltekniker, där du rapporterar till ansvarig Avsnittschef för Fastighetsservice. Du kommer ha mycket kontakt med byggprojektledare i organisationen men också områdestekniker. I din roll kommer du även att ha eldriftansvaret för anläggningsområdet.

Arbetstiderna är 08-16.30 med möjlighet till flex kl. 06.30-09.00 samt 15.00-18.00. Vi har arbetstidsförkortning och arbetar 7h 45min per dag exkl lunch.

Våra förväntningar

För att vara aktuell för rollen ser vi att du har minst en treårig el-teknisk gymnasieutbildning och har flerårig erfarenhet som elektriker. Vi ser även att du har arbetat med högspänning och starkström. Du är van beställare av tjänster och utrustning inom el-området. Då du kommer ges stort eget ansvar i många olika typer av uppdrag, ser vi gärna att du har ett stort tekniskt intresse och gillar problemlösning.

För att trivas och vara framgångsrik i rollen ser vi därför att du trivs i en självständig roll, är kommunikativ, serviceminded och har god samarbetsförmåga. Du har även god systemvana och arbetar noggrant och strukturerat. Inte minst för att du självständigt planerar och driver flera parallella ärenden/underhållsarbeten samtidigt.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SSAB

Placering

Oxelösund

Kontaktperson

Cilla Lennér

cilla.lenner@tng.se0736790621

Dela jobbannonsen