Elevassistent till särskoleelev

Värmdö Kommun · Värmdö

·

Ansök senast 4 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns - att hjälpa våra barn och ungdomar att växa. Du får möjligheten att komma till en ung kommun i utveckling och bidra med dina kunskaper och erfarenheter till våra barn och ungdomar som går i skolan i Värmdö.

Rollen som
elevassistent på Farstavikens skola innebär att du är knuten till skolans fritidsverksamhet. Ditt huvudansvar är att stötta och genomföra undervisning för eleven enligt särskolans läroplan. Som stöd och hjälp med planeringen, upplägg och innehåll finns lärare och specialpedagog. Under skoltid arbetar du tillsammans med din elev i klassrummet eller i annan lokal och på eftermiddagen följer du eleven till fritids och är då en av våra duktiga medarbetare som ser till att alla eleverna får en meningsfull fritidsverksamhet i riktlinje med den nya läroplanen. Du kommer också att ha föräldrakontakt och genomföra andra arbetsuppgifter kopplade till din tjänst.

Vi söker dig som
har minst en barnskötarutbildning och erfarenhet av liknande arbete inom skola/förskola. Du har ett stort engagemang och lätt för att samarbeta och är lyhörd, tydlig och respektfull och har god förmåga att samverka med elever och föräldrar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Farstavikens skola
är en F-9 skola som ligger i Gustavsberg, ca 30 minuter med buss från Slussen. Skolan har ca 800 elever i årskurserna F-9 och är uppdelad i två enheter, Kvarnberget årskurs 5-9 och Ekedal årskurs F-4. Verksamheten bedrivs nu i helt nyrenoverade lokaler som färdigställdes till hösten 2020. På vår skola arbetar en varm och engagerad personalgrupp med elevernas bästa för ögonen. Arbetet präglas av den goda stämning och respekt som råder mellan alla, såväl elever som lärare och övriga medarbetare.
Våra gemensamma mål för utbildningen är att eleverna ska:

. Utveckla förmågor och erövra goda kunskaper för vidare studier.
. Mötas av vuxna som ser dem och intresserar sig för dem som individer och i grupp.
. Utveckla en känsla av att de kan förverkliga sina drömmar och utveckla kreativitet.
. Utveckla känslan av att olika är bra.
. Gemensamt arbeta för en trygg och lugn miljö.

På skolan finns ett väl fungerande elevhälsoteam som har ett tätt samarbete med arbetslagen och stöttar lärarna och fritids i arbetet med extra elevstöd.

I Värmdö kommun
erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter
de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Värmdö Kommun

Placering

Värmdö

Kontaktperson

Värmdö Kommun

08-57047000