Jobbsafari är en del avschibsted logo

Elevassistent till Mellanhedsskolan

Elevassistent till Mellanhedsskolan

Malmö Stad Projekt · Malmö · Ansök senast 9 dec.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill vara en del av oss på Mellanhedsskolan och som vill arbeta i det viktiga uppdraget som elevassistent!

Som elevassistent hos oss arbetar man i ett nära samarbete med ett arbetslag. Du arbetar med en eller flera elever i en klass som behöver extra stöd för att kunna följa med i undervisningen. Det kan handla om att hjälpa elev/elever med läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och/eller olika typer av funktionsvariationer Dina huvudsakliga arbetsuppgifter handlar därför om att hjälpa eleven/eleverna att följa med i undervisningen och hjälpa eleven/eleverna med att finna ro i sina studier. Utöver det kan dina arbetsuppgifter också bestå av att hjälpa eleven/eleverna träna på olika vardagsuppgifter, vara ett stöd för eleven/eleverna på raster, i omklädningsrum, på utflykter och i fritidshemmet.

Kvalifikationer

Du som söker har en avslutad gymnasieutbildning. Är den från barn- och fritidsprogrammet ser vi det som meriterande. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med elever/unga med NPF.

Vi ser gärna att du har en god kunskap om skolans läroplan och andra dokument som styr skolans verksamhet. Vi ser också du har kunskap om hur olika funktionsnedsättningar påverkar elevens lärande och hur man på bästa sätt kompenserar för dessa.

Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.   

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Mellanhedsskolan består av en grundskola (F-6) och en grundsärskola (1-9). Skolan är belägen nära parker, strand och hav i de västra delarna av Malmö. Från och med höstterminen 2022 påbörjar vi en samorganisation som innebär att vi om ca 3 år ska vara en F-9-skola. Mellanhedsskolan och Slottsstadens skola blir en skolorganisation med det gemensamma namnet Mellanhedsskolan. Vi som jobbar på Mellanhedsskolan känner stor stolthet över våra insatser och vår fina arbetsmiljö. Kollegiet kännetecknas av en drivkraft och en positiv inställning till skolutveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Vi månar alla om en god arbetsmiljö, arbetsglädje och hög måluppfyllelse. Som arbetsgivare ställer vi höga krav på våra medarbetares engagemang och egna ansvar för att uppnå en så hög kvalitet som möjligt på servicen i verksamheten och därmed ”varje elevs bästa skola”. Som ett viktigt verktyg i skolans utvecklingsarbete och systematiska arbetsmiljöarbete genomför skolledningen dialoger med varje medarbetare vid åtta tillfällen à 30 minuter under ett läsår.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Omfattning: Heltid 
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö Stad Projekt

Placering

Malmö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons