Jobbsafari är en del avschibsted logo

Elevassistent till Lindängeskolans anpassade grundskola

Elevassistent till Lindängeskolans anpassade grundskola

Malmö Stad Projekt · Malmö · Ansök senast 29 mars

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Varmt välkommen till Lindängeskolans anpassade grundskola!

Du kommer att arbeta som elevassistent under skoltid och på en av våra fritidshems- och LSS-avdelningar före och efter skoltid.

I uppdraget ingår omvårdnad av enskilda elever och arbete med elever med omfattande motoriska- och svåra kognitiva funktionsnedsättningar. Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra yrkesgrupper och funktioner på skolan. Genom ditt arbete bidrar du till att främja elevernas kunskapsutveckling tillsammans med de andra i arbetslaget.

I dina arbetsuppgifter ingår att stödja eleven i sin kommunikation, med skolarbetet samt att ge stöd och omvårdnad i alla vardagliga situationer. Elevernas behov varierar och omfattar oftast såväl fysiska, sociala och psykiska behov. Det kan handla om hjälp med att socialisera och kommunicera med kamrater och vuxna, hjälp vid matsituationer, med påklädning, med hygien vid t.ex. toalettbesök, hjälp med förflyttningar från t.ex. rullstol till ståskal, medicinering, sondmatning och olika former av inhaleringar och andningsgymnastik.

Under skoltid ingår du i ett arbetslag och arbetsuppgifterna leds av en lärare med specialkompetens. Du är delaktig i planeringen, genomförandet och utvärderingen av det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och LSS-lagen tillsammans med de andra i arbetslaget. Du utgår från elevernas behov och intressen för att skapa en trygg och tillgänglig lärmiljö.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med specialkompetens! Du som söker har minst gymnasieutbildning som barnsköterska inriktning barnsjukvård, undersköterska eller vård och omsorg. Du har lång erfarenhet av att arbeta i anpassad grundskola med elever med IF, NPF och/eller flerfunktionsnedsättningar såväl kognitiva samt motoriska.

Du har god förståelse för hur läroplan och kursplaner kan omsättas i praktiken och har kunskap om olika arbetssätt och metoder utifrån elevernas behov. Du kan ta fram samt använda dig av flera alternativa kommunikationssätt så som TAKK, bildstöd, taktila tecken, PECS och ögonpekning.

Du är van och har goda rutiner för hur omvårdnadsdelen kan bli en integrerad del i elevens skoldag. Du har erfarenhet från arbete med barn från sjukhus eller annan motsvarande erfarenhet. Du har kunskap om så väl medicinering samt omvårdnad av elever med epilepsi, olika diagnoser som kan ge krampanfall, diabetes typ 1 och 2, olika former av sondmatning, olika former av inhaleringar. Du har kunskap och erfarenhet av att samverka med habiliteringen (sjukgymnaster, logopeder, läkare, arbetsterapeuter, psykologer m.m.), socialtjänsten och vårdnadshavarna.

För uppdraget är det nödvändigt att du behärskar god svenska i tal och skrift.

Som person är du lugn, stabil och lyhörd och har förmågan att skapa en trygg miljö för eleverna. Att arbeta med våra elever innebär att ingen dag är den andra lik. Dagsform avgör vilka krav och aktiviteter som fungerar. Därför behöver du vara flexibel och ha förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Välkommen med din ansökan!

 

Om arbetsplatsen

Lindängeskolan ligger i södra Malmö med närhet till grönområden och fin natur. Den anpassade grundskolan har just nu 77 elever. På vår skola arbetar vi tillsammans, lär av varandra och vi har goda förutsättningar att forma vår undervisning för Varje elevs bästa skola. Vi är en stor och resursstark anpassad grundskola där du har ca 58 kollegor såsom specialpedagoger, speciallärare, lärare, fritidspedagog, socialpedagog och elevassistenter. Många att samarbeta och utbyta ett kollegialt lärande med. Idag finns vår skola i två byggnader samt inne i Lindängeskolans huvudbyggnad. Vi har funktionella lokaler som ligger i väldigt nära anslutning till huvudbyggnaden men trots det så ser vi fram emot en förädling av våra förutsättningar. Det pågår ett arbete med att bygga en stor, modern och nybyggd anpassad grundskola som vi kommer att flytta in i under läsår 2024/2025. Då samlas hela den anpassade grundskolan under samma tak som Lindängens grundskola där våra kollegor arbetar.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde:Snarast

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö Stad Projekt

Placering

Malmö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons