Elevassistent till Lerlyckeskolan 4-6

Göteborgs Stad · Göteborg

·

Ansök senast 15 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Lerlyckeskolan är en väletablerad och stabil F-6 skola med ca 330 elever och 40 medarbetare. Under kommande läsår kommer vi fokusera på att utveckla vår verksamhet bl.a. genom strukturerat arbete med kollegialt lärande. Sen många år tillbaka så arbetar vi utifrån systemteoretiskt förhållningssätt där lågaffektivt bemötande är en del. Vi utgår från att alla har gott uppsåt samt att vi tillsammans skapar en trivsam arbetsmiljö och goda förutsättningar. Våra ledord i vår kommunikation är att det ska vara hjälpsamt och vi försöker vara tydliga med vad vi önskar av varandra. Som elevassistent på Lerlyckeskolan ingår du i arbetslag 5 tillsammans med tre lärare och gemensamt ansvarar ni för ca 50 elever i åk 5. Arbetet som elevassistent innebär att du följer en elev eller en mindre grupp elever som har behov av extra stöd under skoldagen. Ditt uppdrag är att bidra till en trygg och meningsfull dag för våra elever och stötta dem i deras lärande och skolarbete. Tjänsten är på 75% och är förlagd under måndag till fredag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tidigare har arbetat i skolan och som har erfarenhet av elever med behov av särskilt stöd. Vi ser gärna att du är en positiv och trygg person. Då ett nära kreativt samarbete inom arbetslaget krävs, önskar vi att du är flexibel och lösningsorienterad med god portion humor, självkännedom och social kompetens. Vi vill också att du är en tydlig ledare med varm elevsyn kombinerat med höga hjälpsamma förväntningar på både barn och vuxna. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Göteborgs Stad

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Sara Jansson

031-367 36 55