Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ekonomihandläggare

Försvarsmakten · Stockholm · Ansök senast 7 maj

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om enheten
Produktionsledningen vid Högkvarteret leder Försvarsmaktens förband, skolor och centra samt ansvarar för beredskapshållning av krigsförband.

Produktionsledningens Lednings- och underrättelseavdelning (PROD LEDUND) har under Försvarsmaktens Ledningssystemchef (LSC) ansvar för Försvarsmaktens ledningssystem, utpekade krigsförband och organisationsenheter: Ledningsregementet (LedR), Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) och Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FM UndSäkC).

PROD LEDUND Genomförandesektion söker nu en ekonomihandläggare för uppgifter inom uppföljning-, genomförandeplanering och långsiktig planering. Det innebär att sektionen är sammanhållande för verksamhetsuppdrag till utpekade förband, skolor och centra samt ansvarig för ekonomiska direktiv och styrningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Den huvudsakliga uppgiften är ekonomiplanering avseende genomförandeplanering och uppföljning inom ramen för FM produktionsplanering och uppföljningsprocess (PPU).

Utöver ovanstående innefattar tjänsten även följande arbetsuppgifter:
  • Uppföljning och planering av ekonomi.
  • Stöd till långsiktig planering (CPU).
  • Ekonomiska beräkningar.
  • Utvecklingsfrågor.
I rollen som ekonomihandläggare utgör du PROD LEDUND:s kontaktyta mot andra delar av Högkvarteret vad avser ovanstående uppgifter. Som ekonomihandläggare deltar du även i PROD LEDUNDs produktions- och krigsförbandsdialoger samt deltar i och stödjer avdelningens dagliga stabsarbete. I rollen ingår också utredande uppgifter och aktiv problemlösning med så väl kort som lång framförhållning.

Kvalifikationer:
  • Akademisk examen inom företagsekonomi eller motsvarande kunskap förvärvat på annat sätt.
  • Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete.
  • God analytisk förmåga.
  • God förmåga att se helhet.
  • Kommunikativ och pedagogisk.
Meriterande:
  • Erfarenhet av arbete inom ekonomifunktion i Försvarsmakten.
  • Erfarenhet av arbete med prognos och analys i större organisation eller myndighet.
  • Kunskap i SAP.
Personliga egenskaper:
Du måste vara initiativrik, drivande och ansvarstagande. Du behöver vidare vara noggrann med ett gott sinne för ordning och reda. Din personliga läggning måste vara social och kommunikativ.

För tjänsten krävs dessutom en god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tillsvidareanställning. Provanställning om 6 månader tillämpas.
Tillträde snarast eller enligt ök.
Arbetsort: Stockholm, Gärdet.
Inrikes tjänsteresor förekommer i befattningen.

Förfrågningar angående befattningen kontakta
Chefen för Genomförandesektionen, övlt Pierre Knutsson, via växeln 08-788 75 00.

Fackliga företrädare
SACO HKV: Camilla Robertsson,
SEKO Försvar HKV: Pia Almström,
OFR/O HKV: Arne Nilsson,
Försvarsförbundet, OFR/S HKV: Kjell Tetzlaff,
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons