Ekonomichef

Helmia AB · Karlstad

·

Ansök senast 31 aug.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Driven och affärsorienterad Ekonomichef till Helmia AB

Din uppgift som Ekonomichef blir att genom ett engagerat ledarskap bibehålla en väl fungerande funktion som effektivt följer upp, bevakar, analyserar och rapporterar koncernens ekonomiska resultat.

Helmia AB är moderbolag i den framgångsrika koncernen med hjärtat i Värmland. Av den totala omsättningen utgörs 90 procent av fordonsrelaterad verksamhet. Med ett etablerat, starkt och omtyckt varumärke är Helmiakoncernen en attraktiv arbetsplats. Nu söker Helmia AB en Ekonomichef som får ansvar för koncernens Ekonomi- och Administrationsfunktion.

Som Ekonomichef är ditt fokus att sköta den operativa Ekonomifunktionen med redovisning/löpande bokföring, och underlag för koncernredovisning och konsolidering av koncernen. Din uppgift som Ekonomichef blir att genom ett engagerat ledarskap bibehålla en väl fungerande funktion som effektivt följer upp, bevakar, analyserar och rapporterar koncernens ekonomiska resultat. Du bidrar löpande till det strategiska arbetet i koncernen genom ekonomiska analyser, statistik, nyckeltal och prognoser.

En stor del av ditt dagliga ansvar lägger du på koncernens dotterbolag. Då Helmia Bil AB står för 1 400 MSEK av koncernens 1 800 MSEK i omsättning, ingår du i ledningsgruppen och agerar controller och stöd i analys, uppföljning av KPI:er samt ekonomisk rapportering. Du ingår även i ledningsgruppen för Helmia Lastbilar.

Du rapporterar till Koncernchef för Helmia AB och har ett ledningsansvar för 11 medarbetare fördelade på fem avdelningar - Kredit, Lön, Ekonomi, Växel/Leverantörsreskontra samt IT.

Du är en trygg person med förmåga att skapa förtroende och bygga goda relationer. Vidare är du självständig, analytisk och resultatorienterad med engagemang och stor prestigelöshet i att driva såväl det dagliga arbetet som att vara en del i koncernens strategiska arbete. Du har en eftergymnasial utbildning, gärna civilekonom eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Du har troligtvis en erfarenhet från en roll som Ekonomichef eller liknande där du arbetat med såväl redovisning och bokslut, som controlling med ett intresse för affären. Du har en god ledarerfarenhet. Koncernkonsolidering är meriterande.

Helmia AB erbjuder en nyckelroll i en av Värmlands mest framgångsrika och välkända koncerner. Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-14129). Vi önskar din ansökan senast den 30 augusti. Frågor besvaras av ansvariga konsulter på Mercuri Urval, Nicklas Jungander på 019-19 68 05 eller Alice Lundberg på 070 914 55 81.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Helmia AB

Placering

Karlstad