Ekonomichef

Runsvengruppen AB (Runsven AB & ÖoB AB) · Mjölby · Ansök senast 16 juni (1 dag kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vi söker Dig som med stort driv och engagemang kan axla tjänsten som Ekonomichef och du kommer rapportera direkt till VD.

Som Ekonomichef ansvarar du för ekonomisk rapportering och redovisning samt ansvarar för att den ger en rättvisande bild av det finansiella läget och att den är upprättad enligt gällande lagarredovisningsregler och är i linje med koncernkrav. Ekonomichefen arbetar både operativt och strategiskt med planering och utveckling i syfte att skapa en effektiv ekonomifunktion som arbetar för att driva lönsamhet.

Rollens innehåll är bred med fokus på proaktivt förhållningssätt och viktning mot affären:

  • Löpande rapportering av resultat, budget och prognos till bolagets börsnoterade moderbolag samt rapportering till ledning, styrelse och övrig organisation
  • Ansvarar för att den finansiella rapporteringen är korrekt och att tidsfrister hålls gällande rapportering till moderbolaget
  • Ingår i ledningsgrupp
  • Ansvar för budget- och prognosprocess
  • Riskhantering
  • Ansvar för att säkra likviditetsflöden och valutahantering
  • Externa kontakter med banker, försäkringsbolag, revisorer och juridiska rådgivare
  • Du kommer också medverka i och påverka utvecklingen av processer och arbetssätt inom vår ekonomifunktion och tillsammans med andra avdelningar på servicekontoret. Vi värdesätter fokus på effektivisering och proaktivitet både i processer och system.


Kvalifikationer

Vi söker en analytisk person med ett starkt driv och erfarenhet av coachande personalansvar.

Vi söker dig med relevant utbildning och som har en mångårig erfarenhet från liknande tjänster. Du har ett stort eget driv och hög integritet, bra ordningssinne samt förmågan att planera och organisera. Du drivs av att leverera resultat i en miljö med högt tempo och där tjänstens många kontaktytor, både internt som externt, ställer krav på att du kan formulera dig på ett professionellt sätt samt att du är representativ och affärsmässig i ditt agerande.

Vi ser det som meriterande om du har gedigen erfarenhet från retailbranschen och besitter en god grund och trygghet i både redovisning och verksamhetsstyrning, men även har tidigare erfarenhet av IFRS och koncernredovisning.

Du är en positiv person som sätter laget före jaget. Har lätt för att samarbeta samt hugger gärna i och är inte rädd för att kavla upp skjortärmarna. Du är trygg i dig själv och är inte rädd för att ta beslut.

Du har goda coachande ledaregenskaper och för att lyckas i rollen är det viktigt att du skapar engagemang och arbetsglädje. Att du förmedlar budskap och information på ett enkelt och tydligt sätt och att du har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga är en förutsättning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid vårt servicekontor i Skänninge och du rapporterar till vår VD.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt men senast 2024-06-16.

Valet av rekryteringskanaler för den här tjänsten är redan gjord, så vi undanber oss från alla säljsamtal gällande annonsering och samtal från rekrytering-/bemanningsföretag.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Runsvengruppen AB (Runsven AB & ÖoB AB)

Placering

Mjölby

Kontaktperson

Öob AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons