Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ekonomichef

Ydre-Grinden AB · Eksjö · Ansök senast 10 apr. (16 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Lyssna även på Addpeoples rekryteringspodd där vår vd berättar mer om Ydre-Grinden och rollen som ekonomichef: https://open.spotify.com/episode/0D97jJtUD55JGnJYKDiVFh

Därför är du viktig

Vi på Ydre-Grinden har en spännande resa framför oss! Vi söker dig som vill vara med och forma vår organisation, men också hjälpa oss att utveckla och stötta den ur ett finansiellt perspektiv - på ett tydligt sätt så att vi vet var vi är!

Med fokus på analys vill vi framåt satsa ännu mer på vår förbättrings- och utvecklingspotential. I rollen som ekonomichef blir du därför extra viktig! Här får du möligheten att arbeta i en utåtriktad roll där du utöver det klassiska ekonomiarbetet även kommer att ha mycket kontakt med våra kunder i såväl större som mindre projekt.

Det här är Ydre-Grinden

Ydre-Grinden är ett ledande företag inom kundanpassad inomgårdsutrustning för svenska lantbruk. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför utrustning och kompletta system inom stallinredning, inomgårdsutrustning samt kompletta byggentreprenader för ny- och ombyggnationer av stallbyggnader.

I vår egna produktion tillverkar vi stallinredning och utgödsling för nötkreatur och hästar. Vi ger råd om hur man planerar effektiva stall och vi är välkända för våra detaljerade ritningsunderlag och projekthandlingar.

Ydre-Grinden grundades 1944 och sedan dess har vi funnits i Rydsnäs, Ydre Kommun i södra Östergötland, nära gränsen till Småland - en placering i hjärtat av en mycket aktiv landsbygd med närhet till våra kunder. Vi är sedan 2003 en del i den finska koncernen Pellon Group.

Läs mer om oss www.ydre-grinden.se

Vår kultur

Ydre-Grinden är en familjär och öppen arbetsplats. Vi har en stark gemenskap och kan stolt säga att vi alla har en stor arbetsglädje! Som medarbetare hos oss blir du delaktig i flera olika delar av verksamheten, vilket bidrar till variation i det dagliga arbetet. Många av oss delar, av naturliga skäl, ett stort intresse för lantbruk och djur – men vi välkomnar såklart även icke-lantbrukts-nördar till vårt härliga gäng!

Fokus i din roll

Som Ekonomichef har du det övergripande ansvaret för Ydre-Grindens ekonomi, såväl operativt som strategiskt. Rollen är bred och du ansvarar för det löpande arbetet, månads- och årsbokslut, rapportering, budget, uppföljning och analyser. Uppdraget innebär också att fortsätta utveckla ekonomiavdelningen. Till din hjälp finns här en driven och duktig ekonom och tillsammans driver ni avdelningen framåt!

Ydre-Grinden har flera olika affärsområden, men alla med olika behov gällande fokus. Därför vill vi att du har ett nära samarbete med organisationen där du bidrar med nytta, kunskap och analys. Du kommer att vara en viktig del i utvecklingen av uppföljning gällande våra verksamheter inom produktion, projekt och lager. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Om vi får önska

Vi vet inte vem du är – än, men vi har en god idé om vad du har med dig sedan tidigare:

  • Ekonomisk högskoleutbildning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Arbetat med ekonomiska analyser och uppföljning.
  • Goda kunskaper i affärssystem och excel.
  • Svenska och engelska i tal och skrift.
  • Har du dessutom utvecklat processer och arbetssätt ser vi det som meriterade.

Är det rätt plats för dig?

Vi tror att ett smittande engagemang skapar ringar på vattnet för en verksamhet! Vi tror också på lagspelet där vi tillsammans uppnår våra mål. Med andra ord är vi-känslan viktig för oss!

Vi har ett stort affärsfokus och för oss är det viktigt att du vill driva utvecklingen som skapar mervärde för organisationen. Att vara kommunikativ och social är fördelaktiga egenskaper för den här rollen, då du har många kontakter både internt och externt.

Våra kunder finns inom lantbruk och häst – en mycket härlig miljö! Söker vi nu en ekonomichef som är van på hästryggen? Nej blir svaret här! Men tänk vilken lycka, för dig, som vill kombinera de två olika delarna!

Oavsett fritidsintresse, så länge du har ett hjärta för ekonomi, människa och djur i allmänhet så är du välkommen med din ansökan till oss!

Bra att veta

  • Du rapporterar till VD Anders Bonnevier.
  • Placering på plats hos Ydre-Grinden i Rydsnäs.
  • Tillsvidareanställning.
  • Visa ditt intresse senast den 10 april, urval sker dock löpande.
  • Vid frågor besvaras dessa av Rebecca Frödekrans 070 - 790 64 45, eller Anette Beckman 072 - 500 30 23.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ydre-Grinden AB

Placering

Eksjö

Kontaktperson

adding PEOPLE AB

Dela jobbannonsen