Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ekonomichef till Texo AB i Älmhult

Ekonomichef till Texo AB i Älmhult

Texo AB · Växjö · Ansök senast 13 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Till vårt trevliga kundföretag Texo AB i Älmhult söker vi en driven och modern ekonomichef med erfarenhet från tillverkningsindustrin och ett genuint intresse för digitalisering!

Texo erbjuder en mångfacetterad och utvecklande ekonomiroll med både bredd och spets och ett globalt perspektiv. Är du en person som drivs av både operativt och strategiskt ekonomiarbete, då kanske det är just dig vi söker!  

I rollen som ekonomichef har du en omväxlande vardag med huvudansvar för:
 
  • Koncernredovisning samt månads- och årsbokslutsarbete
  • Prognos- och budget
  • Ledningsgruppsarbete
  • Koncernrapportering
  • Förbättringsarbete samt löpande fokus kring digitalisering
  • Verksamhetsutveckling genom uppföljningar, kalkylmodeller, controlling och nyckeltal
  • Kontakten mot bank, revisorer och övriga externa partners
  • Att stötta organisationen samt leda och utveckla ekonomi- och lönsamhetsfrågor
Du arbetar närmst och rapporterar till VD:n som är placerad i Älmhult.

Är du redo för en roll som präglas av både operativa och strategiska frågor då kanske just detta är ditt nästa steg i yrkeslivet!

Din profil
Du som antar denna utmaning innehar en fullständig ekonomiutbildning, gärna på högskole- eller universitetsnivå. Utöver din utbildning har du flerårig erfarenhet som ekonomichef, allra helst från tillverkande bolag med internationell koncernstruktur. Du har en modern ledarstil och trivs i den snabbgående tekniska och digitala världen.

Du har god förståelse för produktionsflödet i ett företag och har erfarenhet av produktionscontrolling där det proaktiva tänkandet kring ekonomiska analyser är centralt. Vidare har du god affärsförståelse och en vilja att arbeta för att förbättra och utveckla företagets processer. Du tänker lösningsorienterat och ställer dig positiv till förändringsarbete.

Som person är du driven och strukturerad, du har förmågan att kunna varva det operativa och strategiska arbetet och har en god pedagogisk förmåga. Du är mån om att sätta dig in i och förstå hela verksamheten och arbetar gärna proaktivt för att skapa bästa förutsättningar för alla avdelningar. Digitalisering och kommunikation ligger dig extra varmt om hjärtat, områden som vi tror kommer göra att både du och Texo kommer fortsätta att utvecklas!

Självklart talar och skriver du flytande svenska och engelska, erfarenhet av Monitor är meriterande. B-körkort och är ett krav då resor i tjänsten kan förekomma. 

Uppdraget är en direktrekrytering till Texo AB i Älmhult.

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Du ansöker direkt på www.empleo.se

Uppstart: Enligt överenskommelse.
Ort/Placering: Älmhult.  
Omfattning: Heltid, dagtid.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Ansökningstid: Ansök senast 13 december. 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Texo AB

Placering

Växjö

Kontaktperson

Empleo Växjö AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons