Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ekonomichef till Lekia

A-Finance Nordic AB · Malmö · Ansök senast 28 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om kunden
Lekia är Sveriges största leksakskedja, och vi har över 170 enskilda butiker i Sverige, Norge och på Åland. Dessutom är vi också en av Skandinaviens största grossister inom Lek och Baby. Vi finns på den lilla orten, i det stora köpcentret, mitt i centrum och online. Vi har som mål att du som kund ska få ta del av de bästa, senaste, roligaste och trendigaste leksakerna, och i vårt sortiment finns det leksaker i alla kategorier.

Det har varit lek på Lekia från första stund. Vi tycker nämligen att leksaker är det bästa som finns här i världen. Barn som vuxna, vi alla tycker om att leka och ha roligt. Från nallar, dockor och samlarfigurer, till bilbanor, pussel och ritblock. Allt sådant är mer än bara saker när vi växer upp. Det är saker som får oss att drömma, känna och lära. Det är därför som vi på Lekia tror på att leksaker är en viktig och naturlig del i alla barns utveckling.

Arbetsbeskrivning
Som Ekonomichef på Lekia har du ansvar för koncernens ekonomifunktion vad gäller planering, styrning och kontroll för verksamheten. Du följer upp och analyserar bolagets framtida utveckling och lönsamhet i syfte att säkerställa att de är i linje med koncernens centrala målsättningar. Du ansvarar för budget, bokslut och rapportering månads-, kvartals- och årsvis med fokus och effektivitet. Du ansvarar även för årsbokslut, skattedeklarationer och övrig extern finansiell rapportering.

I tjänsten ingår även att hantera koncernbokslut samt koncernens likviditets- och finansieringsfrågor. Tillsammans med ekonomifunktionen ansvarar du för att kommunicera koncernens interna och externa rapportering samt ha kontakt med investerare och styrelsen. I denna tjänst kommer du arbeta affärsnära, framåtriktat och strategiskt i nära samarbete med VD och styrelse och du kommer även att medverka i ledningsgruppen.

Erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet att arbeta som redovisningschef eller ekonomichef med kvalificerad redovisning och ekonomistyrning. Vi lägger stor vikt på din personlighet och söker dig som är prestigelös, självständig, handlingskraftig och noggrann. Du trivs i en snabbrörlig och dynamisk miljö med många kontaktytor.

Tidigare erfarenhet av retail och/eller distribution är meriterande.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan, i form av CV och personligt brev, snarast då vi arbetar med löpande urval.

A-Finance, tidigare Contaplus, är ett specialiserat rekryterings- och konsultföretag inom ekonomi och finans. Vår vision är enkel: med hög kvalitet och öppenhet nås framgång tillsammans. A-Finance ingår i Palm & PartnersGruppen som består av starka varumärken för Bemanning, Rekrytering och Search. Våra bolag sysselsätter årligen 3 000 medarbetare och samarbetar med 500 kundföretag.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

A-Finance Nordic AB

Placering

Malmö

Kontaktperson

Jeanette Liljeblad

0767-76 01 90

Dela jobbannonsen

Anmäl annons