Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ekonomichef sökes till Kommunals a-kassa i Stockholm

Ekonomichef sökes till Kommunals a-kassa i Stockholm

Kommunals a-kassa · Stockholm · Ansök senast 21 maj

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och a-kassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Nu söker vi dig som vill komma in i ett spännande skede där du som ekonomichef får bygga upp och utveckla ditt eget team. Låter detta som rätt utmaning för dig? Då ska du absolut läsa vidare!

Som ekonomichef vid Kommunals arbetslöshetskassa har du uppdraget att bygga upp och utveckla ekonomienheten då funktionen tas hem från tidigare outsourcing. Rollen ska bistå styrelse, kassaföreståndare (VD), ledningsgrupp och chefer med underlag samt verktyg för analyser inför finansiella, ekonomiska och strategiska beslut. Du kommer ingå i ledningsgruppen och rapportera direkt till kassaföreståndaren (VD).

Kommunals a-kassa sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm på Barnhusgatan. På huvudkontoret arbetar totalt 40 medarbetare. Det råder en god arbetsmiljö med engagerade kollegor i en teamorganisation där man stöttar varandra och tillsammans driver arbetet framåt mot gemensamma verksamhetsmål. Arbetsplatsen genomsyras av en inkännande och tillåtande miljö där transparens och tydlig kommunikation värdesätts. Här arbetar du med frihet under ansvar och med möjligheter till arbete hemifrån då verksamheten så tillåter.

Utöver huvudkontoret i Stockholm så har Kommunals a-kassa sju kontor runt om i landet. Resor kommer att ske till de olika lokalkontoren med regelbundenhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Lön och arbetsvillkor enligt gällande avtal och Kommunals a-kassa har kollektivavtal med Handels.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
* Bygga upp och leda ekonomifunktionens arbete vilket inkluderar budgetering, redovisning och uppföljning
* Månadsrapportering, kvartalsbokslut och årsbokslut
* Riskhantering kring finansiell rapportering och redovisning

* Kapitalplacering inom ramen för kapitalplaceringsutskottets arbete
* Bistå chefer, medarbetare och styrelse i organisationen med underlag och presentationer
* Ledarskap för två kollegor (ekonomiassistenter)

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har akademisk examen i ekonomi eller motsvarande. Du bör ha minst 3 års arbetslivserfarenhet och en förståelse för redovisningens alla delar. Meriterande är om du arbetat med redovisning inom staten, arbetslöshetskassa, eller ideell verksamhet. Du bör också ha arbetat med budgetering, uppföljning och analys eftersom det ingår i uppdraget att leda ekonomienhetens arbete och vara ansvarig för de processer som enheten arbetar efter. Önskvärt är också erfarenhet av kapitalplacering.

Personliga egenskaper:
Eftersom du kommer agera ledare i denna roll är det viktigt att du är en person som är kommunikativ och pedagogisk samt har lätt för att samarbeta med andra. Du ska bygga upp en ekonomifunktion och därför är din förmåga att organisera, analysera, rapportera och leverera av yttersta vikt. På Kommunals a-kassa är alltid medlemmen i fokus och som medarbetare förväntas du vara professionell, trovärdig, empatisk och engagerad.

Placeringsort: Centrala Stockholm

Om företaget:
Kommunals a-kassa har i uppdrag att handlägga ärenden om medlemskap och betala ut ersättning till arbetslösa medlemmar. I dagsläget är över 600 000 personer medlemmar i Kommunals a-kassa och det är främst anställda, eller tidigare anställda, i Sveriges kommuner, regioner, församlingar och inom naturbruksområdet. Kommunals a-kassa har åtta kontor varav ett är huvudkontoret. För mer information om Kommunals a-kassa besök gärna
www.kommunalsakassa.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Kommunals a-kassa

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons