Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ekonomiansvarig till SNS

SJR · Stockholm · Ansök senast 23 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du arbeta i en organisation som befinner sig i skärningspunkten mellan samhälle, näringsliv och forskning? SNS har ett viktigt samhällsuppdrag och erbjuder en intressant och stimulerande arbetsmiljö, mitt i city.

Nu söker vi en ny Ekonomiansvarig som vill ta ansvar för att utveckla och förvalta ekonomifunktionen.

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter innefattar bland annat:
  • Löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra
  • Momsredovisning
  • Månatliga kontoavstämningar och resultatrapport
  • Årsbokslut samt årsredovisning
  • Deklaration och skattefrågor
  • Kontaktperson gentemot revisorer, försäkringsmäklare och extern löneadministratör
  • Analys och uppföljning av ekonomiskt utfall
  • Ansvar för och samordning av budgetprocess
  • Sammanställa finansiellt underlag till styrelserapportering
  • Viss HR-administration
  • Systemansvar för ekonomisystemet
Sista punkten kommer också innefatta att upphandla och implementera ett nytt ekonomisystem. Vidare finns önskemål om att effektivisera ekonomifunktionen, digitalisera och minska det manuella arbetet. Då vi är en mindre organisation med ca 25 medarbetare finns också möjlighet att påverka och stötta i andra verksamhetsprocesser, bland annat kopplade till inköp och forskningsfinansieringsfrågor.

Vem är du?

Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och minst fem års erfarenhet av redovisning, inklusive självständiga bokslut, årsredovisningar och deklarationer. Du lockas av att arbeta i en bred roll på en mindre arbetsplats och drivs av möjligheten att få effektivisera och påverka arbetets utformning. Vi ser gärna att du tidigare varit med och upphandlat och/eller implementerat ekonomisystem och digitaliserat processer.

Som person är det viktigt att du är självständig, ansvarsfull och trygg i din roll. Vi uppskattar egna initiativ och proaktivitet i kombination med hög grad av noggrannhet och analytisk förmåga.

Är du dessutom intresserad av samhällsfrågor så tror vi att du kan vara den vi söker!

Om SNS

SNS är Sveriges ledande mötesplats för saklig samhällsdebatt och en viktig kunskapskälla för beslutsfattare. Vi är en oberoende, ideell förening, grundad 1948, som producerar policyrelevant forskning genom ett stort nätverk av framstående forskare. Forskarna svarar helt och hållet för analys, slutsatser och förslag i rapporterna. Vid seminarier och rundabordssamtal samlar vi beslutsfattare och experter från näringsliv, offentlig förvaltning och politik. Denna brobyggande roll främjas av att SNS som organisation inte tar ställning i policyfrågor.

Drygt 260 företag, myndigheter och organisationer är medlemmar i SNS. Verksamheten finansieras genom medlemsavgifter, forskningsanslag samt konferens- och utbildningsavgifter.

På SNS får du jobba i en omväxlande och stimulerande miljö med trevliga kollegor, i nära kontakt med beslutsfattare i både privat och offentlig sektor samt forskare. Vi som jobbar på SNS delar ett intresse för samhälle, näringsliv och forskning. SNS kontor ligger centralt på Jakobsbergsgatan 18 i Stockholm.

Ansökan
I denna rekrytering har SNS valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-12-15.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Ekonomiansvarig

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SJR

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons