Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ekonomiansvarig till MTC Powder Solutions AB i Surahammar

Ekonomiansvarig till MTC Powder Solutions AB i Surahammar

MTC Powder Solutions · Surahammar · Ansök senast 29 mars

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Till ett litet högteknologiskt bolag med egen utveckling och produktion söker vi dig som vill ta ansvaret för hela redovisningsprocessen samt delta i utvecklingen av produktionsmätetal. Med din roll i ledningsgruppen, din redovisningskompetens och ditt intresse för affären och helheten kan du bidra till att ta bolaget till nästa nivå i fråga om tekniskt stöd och beslutsunderlag.

MTC Powder Solutions AB ägs sedan 2020 av japanska MTC som borgar för långsiktighet och en tydlig utvecklingsstrategi.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Löpande redovisning, reskontror, betalningar
  • Bokslut, årsredovisning, deklaration
  • Legal rapportering
  • Lön
  • Produktionsanalys
  • Processutveckling, systemförbättring, digitalisering
Genom din funktion har du ett ledningsansvar, rollen i sig omfattar dock inget direkt personalansvar. Företaget har ca 35 medarbetare varav 15 i produktion.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi förutsätter att du har en relevant ekonomisk utbildning och behärskar hela redovisnings- och bokslutsprocessen genom din tidigare roll på redovisningsavdelning eller -byrå. Vi ser det inte som nödvändigt att du har en bakgrund från industrin men du lockas av att komma närmare produktion och vara med där det händer - för att förstå och förmedla i syfte att tillsammans utveckla era processer. Har du erfarenhet av Lean kan det ses som en fördel.

Du känner dig bekväm med engelska i tal och skrift. Är du van att jobba i Monitor är det ett plus men inget krav. Att du är en van Excelanvändare tar vi dock för givet.

Personliga egenskaper

Som redovisningsekonom är du naturligtvis noggrann och strukturerad. Därtill bör du kunna bidra med din analytiska förmåga såväl finansiellt som i produktion.

I den centrala rollen behöver du vara kommunikativ samt inspireras av möjligheten att leda och påverka.

Vi tror att du ser möjligheter, tar initiativ och utmanar.

Vad erbjuder företaget dig?

Företaget tar ett nytt steg. Med investeringsstark ny ägare, Lean-inspirerat arbetssätt över hela företaget och stort fokus på KPIer i produktion, bland annat i syfte att definiera gemensamma moment i en projektkundmiljö. För en självgående ekonom som inte har sin historia i tillverkande industri - alternativt varit i industrin men inte med överordnat ansvar - finns stora utvecklingsmöjligheter hand i hand med MTC Powder Solutions.

Placeringsort

Surahammar

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

redovisningsekonom, controller, business controller, financial controller, koncernredovisning, redovisningsspecialist, redovisningsansvarig, konsolidering, rapportering, cfo, koncern, dotterbolag, publikt, börsnoterat, ekonom, ekonomichef, redovisningschef, analys

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

MTC Powder Solutions

Placering

Surahammar

Dela jobbannonsen

Anmäl annons