Ekonomi- och administrationsansvarig

Clowner utan Gränser · Nacka

·

Ansök senast 20 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du en självständig ekonom som brinner för att utveckla och effektivisera rutiner och system och trivs bäst med en blandning av strategiska uppgifter och operativt hands on-arbete? Då är det kanske dig vi söker!


Clowner utan Gränser söker en Ekonomi- och administrationsansvarig till en ny roll i organisationen. Vi söker dig som vill arbeta i en värdestyrd organisation med stort hjärta och engagemang. Du är noggrann och prestigelös, självständig och initiativtagande, gillar att varva strategiska och operativa uppgifter, och sätter stort värde på att vara en del av ett inspirerande team.


Clowner utan Gränser arbetar för att sprida hopp, skratt och drömmar till barn i extrem utsatthet. Med föreställningar, workshops och utbildningar tar vi tillbaka en barndom med lek och välmående till barn i krig och katastrofer. Varje år arbetar vi i 10-15 länder och möter tiotusentals barn. Du kan läsa mer om organisationen här: https://clownerutangranser.se.


Clowner utan Gränser består av ett kansli med 6 personer och ca 150 aktiva artister. Vi är ett sammansvetsat team med stor lojalitet och omtanke om varandra. Vår ambition är alltid att alla som är aktiva i organisationen ska känna sig självklara och som en viktig del av något större, oavsett om en är tillsvidare anställd, praktikant eller tidsbegränsat anställd. Organisationen har växt de senaste åren och driver idag stora internationella samarbeten och projekt.

Om tjänsten

Som Ekonomi- och administrationsansvarig ansvarar du för Clowner utan Gränsers ekonomi och rapporterar till Generalsekreteraren. Du är ansvarig för att leda och utveckla organisationens ekonomiarbete, interna styrning och kontroll och får stor möjlighet att utveckla processer och rutiner. Då vi är en liten organisation innebär rollen både strategiskt och operativt arbete. Du är ansvarig för budget och prognosprocesser, bokslut och årsredovisning men även löpande ekonomiarbete, såsom lönehantering, registrering av inkomna medel, projektuppföljningar, och externa relationer med bank och revisionsbyrå.

Detta är en ny roll i organisationen och det finns stort utrymme att vara med att påverka den, det finns även stora möjligheter att effektivisera och utveckla ekonomiska/administrativa system och rutiner.

Arbetsuppgifter

 • Säkerställa en hållbar ekonomi, effektiv ekonomistyrning och korrekt ekonomihantering
 • Utveckla ekonomifunktionen och ekonomiprocesserna inklusive dess samverkan med organisationen i sin helhet
 • Budget och prognosprocesser i samarbete med Generalsekreterare och kopplat till organisationens verksamhetsplaner och strategiska mål
 • Månads-, årsbokslut och årsredovisning
 • Framtagande av analyser och rapporter till Generalsekreterare, styrelse och projektansvariga
 • Efterlevnad av bidragsgivares regelverk, projektredovisningar och rapporter i nära samarbete med projektansvariga
 • Efterlevnad av Svensk insamlingskontroll och Givas riktlinjer inom ekonomiområdet
 • Kontakter med revisorer, bank och andra externa aktörer
 • Personal och löneadministration samt HR-frågor kopplat till detta
 • IT, upphandling av tjänster, varor och system (CRM-system och betallösningar)
 • Fakturahantering
 • Registrering av inkomna gåvor och bidrag
 • Ansvara för administrativa kontrakt och leverantörer inom tex försäkringar, telefoni m.m.

Kravprofil

 • Akademisk utbildning inom ekonomi
 • Flera års arbetslivserfarenhet i ekonomifunktion, gärna som ekonomiansvarig eller controller
 • Dokumenterad erfarenhet av redovisning, budgetering, prognoser, rapportering, strategi, analys och uppföljning
 • Erfarenhet av att arbeta med institutionella medel och olika redovisningsprocesser
 • Erfarenhet av bokslut och årsredovisningar
 • Erfarenhet av arbete i bokföringsprogram som tex. Fortnox, Visma liknande system
 • God systemvana, positiv till digitala lösningar och mycket goda kunskaper i Excel
 • Uttrycker sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet från arbete inom ideell organisation med 90-konto och kunskap om aktuella regelverk är meriterande.

Vi erbjuder

Ett arbete i en kreativ organisation med mycket stort hjärta. Clowner utan Gränser präglas av lojalitet, omtanke och kreativitet. Du får stor möjlighet till självständigt arbete och att påverka rutiner, processer och arbetssätt. Du får även möjlighet att vara med och driva Clowner utan Gränser framåt och vara en del av att bidra till att fler barn i krig och katastrofer får uppleva en barndom med hopp, skratt och drömmar. Vi värnar om att alla i organisationen ska känna sig nära vår verksamhet och strävar efter att alla anställda ska få möjlighet att åka på projektbesök för att stärka förståelse och engagemang för de barn vi arbetar med.

Upplysningar

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med 6 månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt, senast maj 2021.


Tjänsten är lokaliserad på Clowner utan Gränsers kontor i Sickla utanför Stockholm. P g a pandemin kan arbete ske hemifrån om restriktioner kräver.


Clowner utan Gränser omfattas av kollektivavtal mellan FREMIA och Unionen.


Clowner utan Gränser arbetar runtom i världen med människor med många olika erfarenheter och bakgrunder. Vi vet att mångfald gör oss till en bättre organisation och arbetsplats. Därför strävar vi i våra rekryteringsprocesser efter att öka vår mångfald i erfarenhet, kompetens och bakgrund.

Om ansökan

Du ansöker med ditt CV samt ett personligt brev snarast möjligt då urvalsarbetet sker löpande. Har du frågor angående rollen och rekryteringsprocessen, vänligen kontakta


Marianne Nilsson, ansvarig rekryterare på Incluso.


Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Clowner utan Gränser

Placering

Nacka

Kontaktperson

Incluso AB