Jobbsafari är en del avschibsted logo

Driven Strategisk inköpare

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB · Mjölby · Ansök senast 8 juni (5 dagar kvar)

Heltid

Är du resultatorienterad, självgående och brinner för att arbeta med strategiskt inköp? Vill du arbeta i en utvecklande miljö med stort personligt ansvar och med produkter på hög teknisk nivå? Till vår strategiska inköpsavdelning på Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB med ett samlat inköpsvärde på 7500 MSEK söker vi nu en Strategisk inköpare med ansvar för kategorier inom direkt material.

Som Strategisk inköpare på Toyota kommer du att arbeta med:
 • Utveckla och implementera strategier för tilldelade inköpskategorier
 • Analysera nuläge, framtida behov, marknadstrender och leverantörsbas
 • Utvärdera, kvalificera och utveckla leverantörer i enlighet med uppsatt strategi
 • Förhandla och teckna ram- och prisavtal
 • Följa upp leverantörernas prestation
Du kommer att leda tvärfunktionella kategoriteam med syfte att utveckla kategoristrategier och arbeta fram aktivitetsplaner för att implementera dessa. Du är ansvarig för att strategierna följer våra riktlinjer och bidrar till våra mål inom bland annat Competetive Cost, Supply Assurance, Sustainable Procurement och Innovative Technology. Du koordinerar och samarbetar med andra inköpare inom koncernen för att uppnå synergieffekter.

Du är ansvarig för leverantörsbasen inom tilldelade inköpskategorier. Du håller dig uppdaterad kring förändringar och nyheter på leverantörsmarknaden och utvärderar kontinuerligt potentiella leverantörer. Du initierar förbättringsaktiviteter med den befintliga leverantörsbasen för att uppnå en lägre totalkostnad och öka dess konkurrenskraft. Du leder pris- och avtalsförhandlingar med syfte att uppnå bästa kommersiella villkor.

Du kommer att tillhöra en engagerad inköpsavdelning som består av runt 60 personer med varierande bakgrund, erfarenhet och personlighet. Vi har högt till tak, är hjälpsamma och har roligt både på jobbet och utanför.

Vilka är Toyota Material Handling?
På vår site i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon. Vår produktrange går från trotjänare som manuella handtruckar till autonoma självkörande fordon på 1,5 ton och innovativa energilösningar. Hos oss står medarbetaren i fokus och våra medarbetare beskriver oss som ett vänskapligt bolag med fokus på personlig utveckling, personligt ansvar och hälsa. Vi är nummer ett i världen inom materialhantering och fortsätter hela tiden vår utvecklingsresa. Vi gör stora investeringar i vår verksamhet inför framtiden och vi rekryterar personal till flera av bolagets funktioner.

Hållbar arbetsgivare
På Toyota eftersträvar vi att vara en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har i dagsläget bland annat en koldioxidneutral produktion och en KRAV-märkt personalrestaurang. Vidare erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning, ett nyrenoverat gym och digitala friskvårdstjänster.

Pendling och distansarbete
Vi erbjuder möjlighet till distansarbete på deltid vilket varierar utifrån tjänstens krav och förutsättningar. Vi har goda pendlingsmöjligheter med pendeltåg och bil från de flesta städerna i Östergötland, 30 minuter från Linköping och 20 minuter från Motala. Vi erbjuder gratis parkering med motorvärmarplats inom 5 minuters promenadavstånd från din arbetsplats.

Till tjänsten som Strategisk inköpare söker vi dig som har/är:
 • Civilingenjör i Industriell ekonomi eller motsvarande
 • Minst 3-5 års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete i internationell miljö
 • Affärsjuridiska kunskaper och erfarenhet av avtalsförhandling
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Stort intresse för teknik och produktion
 • Drivande, självgående, analytisk, kommunikativ, goda ledaregenskaper
Din ansökan
Låter det intressant? Ansök i så fall senast 2023-06-15. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information
 • Erik Gassdorf, Group Manager Strategic Sourcing, 0761 05 99 16
 • Andrea Blixt, HR Business Partner, 0761 05 44 19
Instagram: ToyotaMHsweden

Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturering Sweden AB

Youtube: Toyota Material Handling

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB

Placering

Mjölby

Dela jobbannonsen