Jobbsafari är en del avschibsted logo

Driven stödpedagog till utvecklingsorienterade LSS-verksamheter/livsstilsboenden sökes

Driven stödpedagog till utvecklingsorienterade LSS-verksamheter/livsstilsboenden sökes

Landskrona stad · Landskrona · Ansök senast 30 sep. (4 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök.
I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas.
Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!Arbetsuppgifter
Område stöd och service (OSS) söker stödpedagoger till tre verksamheter inom området funktionsnedsättning med inriktning autism. Personkrets 1 på tidig utvecklingsnivå.
Vi söker dig som vill ha ett utvecklande jobb, där du får möjlighet att göra skillnad och som har ett brinnande intresse för det pedagogiska perspektivet. Vi strävar hela tiden efter evidensbeprövade metoder för kontinuerlig utveckling av det pedagogiska arbetet och som gör att vi kan erbjuda ett stort kvalitativt stöd i vardagen.
Som stödpedagog arbetar du inom tre gruppbostäder med särskild service med personer som har autism och intellektuella funktionsnedsättningar på tidig utvecklingsnivå.
Arbetsuppdraget går ut på att stötta den enskilde brukaren i den dagliga livsföringen; att främja delaktighet, självständighet och självbestämmande. Genom att följa uppsatta rutiner, genomförandeplaner samt handlingsplaner ger du en tydlig vardagsstruktur för den enskilde brukaren som gör dagen meningsfull samt uppfyller brukarens behov.
Utöver det brukarnära arbetet så ansvarar du även för att dokumentation utförs på ett korrekt sätt och att rutiner och genomförandeplaner är relevanta och uppdaterade i tid. Vidare ska du även fungera som brukarens språkrör i olika myndighetskontakter och föra dennes talan. Som verksamhetens och brukarens ansikte utåt är det viktigt att du kan bemöta anhöriga, interna och externa aktörer på ett lämpligt och respektfullt sätt och förstå att man förutom att representera brukaren och verksamheten även representerar Landskrona Stad och dess BRA-policy.
För att skapa en hållbar arbetsmiljö för våra medarbetare samt en kontinuitet i personalgruppen tillämpar vi sambemanning inom tre verksamheter. Verksamheterna har olika inriktningar/koncept som vi kallar för livsstilsboenden. Inriktningarna är teknik & rekreation, city & strand, utevistelse & trädgård. Detta innebär att du genom att arbeta på tre verksamheter bidrar till en större personalkontinuitet för de boende men även till egen och andras kompetensutveckling i samarbete med olika kollegor. Boendena finns i Häljarp, Landskrona centralort och ett nytt boende som startar i Asmundtorp under september månad. Arbetspassen är korta (genomsnitt 8 timmar/pass) för att kunna ge våra medarbetare tillräckligt med återhämtning för att orka bibehålla fokus på arbetsplatsen, ha ork över till fritid samt gynna en trivsam arbetsmiljö.
Välkommen till ett intressant och stimulerande arbete där fokus ligger på att främja indivi

Kvalifikationer
Kvalifikationer - Krav
Vi söker dig som har adekvat stödpedagogsutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivare finner likvärdig. Det är viktigt att du har förståelse för ditt uppdrag samt din roll inom verksamheterna.
Det är meriterande om du erfarenhet av det lågaffektiva förhållningssättet samt vad det innebär. Du har även förståelse för vad ett utmanande beteende kan innebära och vad du som personal kan göra. Vidare har du även erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik och AKK.

Som anställd hos oss är det viktigt att du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll, där du utgår ifrån allas lika värde. Du är tillmötesgående, har en positiv attityd och samarbetar väl med andra. För tjänsten krävs även att du är lyhörd inför din omgivning och att du sätter brukarens behov i centrum. För att kunna kommunicera med kollegor, brukare och anhöriga samt för att kunna ta del av instruktioner och dokumentera behöver du ha tillräckliga kunskaper i det svenska språket, såväl muntligt som skriftligt. För att få arbeta i våra verksamheter behöver du ha fyllt 18år. Körkort är ett krav.


Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Landskrona stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling och dina personuppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Landskrona stad

Placering

Landskrona

Kontaktperson

Christian Gustafsson

0709470426

Dela jobbannonsen