Drifttekniker IT

Trafikverket · Gävle

·

Ansök senast 11 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med dina kollegor kommer du att ansvara för övervakning och incidenthantering på Trafikverkets it-infrastruktur och it-system. Du utför felsökning och felavhjälpning av servrar, applikationer, hårdvara och operativsystem. I tjänsten ingår även it-support och incidentledning utanför kontorstid. Du kommunicerar med Trafikverkets verksamheter, tekniska specialister och externa kunder. Som drifttekniker it kommer du verka för att säkerställa hög tillgänglighet i vår it-infrastruktur och bidra till hög tillgänglighet i transportsystemet. Arbete på SOC (Service Operations Centre) bedrivs 24/7/365, vilket innebär arbete även på kvällar, nätter och helger.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • talar och skriver svenska obehindrat
  • har avslutad gymnasieutbildning
  • har någon form av IT-utbildning eller minst 1-års arbetslivserfarenhet inom IT
  • klarar av att jobba skift, 24/7
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av Windows Server, Microsoft System Center Operations Manager, Linux Server, IBM Netcool produkter, incidenthantering och IT-support
  • har erfarenhet av arbete inom Trafikverkets IT-miljö
Som person
  • har du hög problemlösningsförmåga och kan prioritera och fatta beslut, även under mer pressade förhållanden. Du är noggrann och ansvarstagande och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Placeringsort: Gävle

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-11

Upplysningar

Rekryterande chef Jörgen Forsberg
0101257112

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Gävle

Kontaktperson

Jörgen Forsberg

0101257112