Drifttekniker IT

Trafikverket · Gävle

·

Ansök senast 11 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Drifttekniker IT

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker kommer du att arbeta med övervakning och incidenthantering på Trafikverkets tele/ data- och transmissionsnät samt ta emot felanmälningar från kunder och verksamhet. Du kommer att ha ansvar för avancerad felanalys och hålla interna och externa kunder uppdaterade under hela felavhjälpningsprocessen. Tjänsten innebär skiftarbete då verksamheten bedrivs året om, 24/7.

Övrig information

Placeringsort: Gävle

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har gymnasieutbildning om minst 3 år.
  • har arbetslivserfarenhet inom NOC-verksamhet alt. motsvarande. 
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • har arbetat skift eller oregelbundna arbetstider.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av optokabel, transmission (PDH, SDH, WDM), IP-nät, GSM, IP-telefoni, trådlösa nätverk, konfiguration av routrar, switchar, brandväggar och nätverkssäkerhet.
  • har certifiering inom nätverksteknik, exempelvis CCNA/CCNP
  • har högskolekurser inom IT
  • har erfarenhet av arbete inom Trafikverkets IT-miljö

Som person 

  • har du hög problemlösningsförmåga och en god förmåga att prioritera och fatta beslut även under mer pressade förhållanden. Du är noggrann och ansvarstagande och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Trafikverket

https://www.trafikverket.se/

Förmåner för tillsvidareanställda inom Trafikverket

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Gävle

Kontaktperson

Trafikverket

Vid ansökan:Ange referens 27:2020:193 i din ansökan