Jobbsafari är en del avschibsted logo

Driftpersonal - Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall · Östhammar · Ansök senast 29 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Har du ett brinnande intresse för teknik och vill ha en viktig tjänst i hjärtat av Forsmarks produktion? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu söker vi engagerade och teknikintresserade processoperatörer till produktionsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
För att bli processoperatör börjar du din anställning hos oss med en omfattande drift- och processinriktad internutbildning som riktar sig mot Forsmarks anläggningar. Utbildningen pågår under 2023. Under utbildningen kommer du att genomföra både teoretiska och praktiska moment samt ha praktik i ett av skiftlagen på anläggningen.

Efter utbildningen börjar du arbeta som processoperatör och blir en viktig del i ett skiftlag, bestående av ca 7-10 personer som har olika roller. Skiftlagen ansvarar för den operativa driften och tillsynen av Forsmarks anläggningar och tillsammans ser ni till att elproduktionen fungerar på ett optimalt sätt. Du arbetar enligt ett rullande skiftschema där arbetspassen är jämnt fördelade mellan förmiddag, eftermiddag och natt. Under en skiftperiod jobbar du både vardagar och helger, perioden avslutas med en längre ledighet.

Dina arbetsuppgifter som processoperatör består bl.a. av:
  • Genomförande av ronder i anläggningen
  • Driftläggning och provning av process- och säkerhetssystem
  • Uppföljning av processfunktioner
  • Utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och instruktioner för att upprätthålla säker drift av anläggningen
  • Allt arbete är instruktionsstyrt och utförs efter specificerade rutiner
Utvecklingsmöjligheter
För den som vill utvecklas inom så väl det tekniska området som inom ledarskap finns det en tydlig karriärstege inom produktionsavdelningen. Det finns möjlighet att vidareutbilda sig internt till el-operatör, avfallsoperatör, turbinoperatör, reaktoroperatör, driftvakt och slutligen skiftchef. Inför varje ny roll genomgår man ytterligare teoretisk och praktisk utbildning.

Din bakgrund
Vi söker dig som har:
  • Gymnasieutbildning från tekniskt- eller naturvetenskapligt gymnasium
  • Godkända betyg i följande gymnasiala kurser:
  • Kemi A, Fysik B, Matematik D (enligt gamla kurssystemet)
  • Kemi 1, Fysik 2, Matematik 3c (enligt nya kurssystemet)
  • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal, skrift och läsförståelse
  • B-körkort och tillgång till bil
Meriterande är om du har:
  • Teknisk vidareutbildning, gärna med inriktning mot kraft- och värmeteknik, alternativt elkraft, driftingenjör eller sjöingenjör
  • Arbetslivserfarenhet från t.ex. kraft- och värmeindustrin, sjöfart, pappers- och processindustrin
  • Erfarenhet av skiftgång
Ange tydligt i din ansökan:
  • Att du har godkända betyg i följande gymnasiala kurser:
  • Kemi A, Fysik B, Matematik D (enligt gamla kurssystemet)
  • Kemi 1, Fysik 2, Matematik 3c (enligt nya kurssystemet)
  • Om du har B-körkort och tillgång till bil
För att trivas i rollen tror vi att du har ett brinnande intresse för teknik. Du vinner andras förtroende och tillit genom ärlighet samt strävar efter att ständigt utvecklas, både som person och i din arbetsroll. Eftersom du kommer att arbeta tätt ihop med olika professioner i ditt skiftlag är det viktigt att du kan skapa goda relationer och ser samarbete som en framgångsfaktor. Då arbetets karaktär kan svänga snabbt och stundtals bli stressigt är det viktigt att du kan behålla lugnet och vara fokuserad på uppgiften. Vi ser också att du är noggrann och utför ditt arbete på ett säkert sätt.

Mer information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande Driftchefer Robert Jonsson (F1), Fredrik Eriksson (F2) eller Jan Hallkvist (F3) tfn växeln 0173-810 00.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Evelyn Fjellsdotter tfn 073-088 20 37 eller Andreas Nordgren tfn 070-002 67 97.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Henrik Rönnholm, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Björn Larsson, Saco – Nina Stahring. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark
Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning. Vid skiftgång tillkommer Ob-tillägg. Provanställning kan komma att tillämpas. Hälsotester kommer att genomföras inför anställning där man bland annat undersöker allergier, astma, eksem och lungkapacitet.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 29 januari 2023.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Om oss
På Forsmarks Kraftgrupp AB arbetar vi tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vattenfall

Placering

Östhammar

Dela jobbannonsen

Anmäl annons