Driftingenjör

Lantmännen Agroetanol · Norrköping

·

Ansök senast 4 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara en del i en föränderlig miljö och utveckla vårt resursutnyttjande? Vill du bidra till ett mer hållbart samhälle och till en grönare framtid? Vi på Agroetanol, Nordens största bioraffinaderi söker en Driftingenjör till vår anläggning i Norrköping.

Det här kommer du att göra

Som Driftingenjör kommer du, tillsammans med andra ingenjörer ansvara för den dagliga driften, kvalitets- och förbättringsarbetet vid framställning av etanol, proteinfoder samt hantering av alternativa råvaror.

I det dagliga arbetet så förväntas du arbeta nära produktionen där du löpande utreder och åtgärdar processrelaterade produktionsavvikelser. Du arbetar även med produktionsplanering för att optimera med avseende på volym, kvalitet, miljö och säkerhet, medverkar som processteknisk expert vid myndighetsinspektioner samt driver ändringsärenden. Utöver det kommer du arbeta brett med förbättringsärenden där du delvis själv kommer att initiera, men också deltaga i tvärfunktionella förbättringsprojekt, vara med vid införandet av nya produkter samt vara delaktig i andra verksamhets- och investeringsprojekt.

Placering för rollen är på vår anläggning i Norrköping och du kommer att rapportera till Driftchefen. I rollen erbjuds du ett arbete med stort ansvar och med goda möjligheter att påverka och utvecklas.

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:
  • Erfarenhet av att ha arbetat i en liknande roll i en process- eller tillverkningsindustri.
  • En teknisk högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot process- eller maskinteknik.
  • Tidigare arbetat en hel del med förbättringsarbete samt processarbete där du har en god förståelse för samverkan mellan produktkvalitet, processer och maskiner.
  • Meriterande om du arbetat med grundorsaks- och flaskhalsanalyser, utredningsarbete samt Lean.
  • Goda språkkunskaper i både svenska och engelska.
Du är:
  • En problemlösare som kan anpassa sig till växlande omständigheter där du alltid försöker ha en helhetssyn kring de förändringar som sker.
  • Analytisk med god förmåga att se samband och dess konsekvenser.
  • En lagspelare och trivs att arbeta tillsammans med andra, både med nära kollegor samt olika delar av organisationen. Du värderar samarbete högt och ser det som en naturlig del i arbetet.
  • Kommunikativ och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera mot olika delar i organisationen.
Du delar Lantmännens värderingar - Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft - och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 4 oktober, 2020. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Josefin Träpja, Talent Acquisition Specialist på josefin.trapja@lantmannen.com. Med hänsyn till pågående semesterperiod kommer vi börja hantera ansökningarna och svara på eventuella frågor om tjänsten när det närmar sig sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lantmännen Agroetanol

Placering

Norrköping