Jobbsafari är en del avschibsted logo

Datorhallsmontör

FRA · Stockholm · Ansök senast 16 apr.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en datorhallmontör är du tekniskt lagd, gillar fina installation och tycker fysiskt arbete. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som datorhallsmontör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Nu söker vi dig som huvudsakligen vill arbeta som datorhallsmontör. I rollen kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bistå av:

  • Monter servrar och nätverksutrustning
  • Kablera TP och fiberanslutningar samt dokumentation
  • I förekommande fall svetsa fiberanslutningar i korrekta längder
  • Kontakt med leverantörer, användare och uppdragsledare

Resor i tjänsten kan förekomma samt det förkommer tunga lyft regelbundet i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har:

  • Gymnasieexamen
  • Arbetet med liknande arbetsuppgifter i minst ett par år

Utöver ovan krav ser vi det som meriterande om du har erfarenhet från något eller några av följande områden:

  • Yrkesutbildning mot teknik, IT eller el-inriktning
  • Nätverk, koppar- och fiberinstallationer
  • El-behörighet
  • Praktisk erfarenhet av datorhallens infrastruktur

Du är

Tjänsten passar dig som tycker om frihet under ansvar samt fysiskt arbete. Vi tror att du är en teknisk lagd person som känner stolthet i snygga installation och som tycker om att arbeta i både team och självständigt. Du tror precis som oss på ständig utveckling och utbildning.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 44 47. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-04-16.
Referensnummer 4110/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

FRA

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons