Databasadministratör

Trafikverket · Borlänge

·

Ansök senast 1 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter
Nu har du chansen att bli en av våra databasadministratörer i ett team som sköter drift av Trafikverkets olika databasmiljöer. Det i sin tur möjliggör Sveriges transportsystem. Som dba arbetar du med drift och underhåll av Trafikverkets databaser som finns på olika platser i Sverige.

Du ingår i ett kvalificerat team som producerar tjänster med hög kvalitet inom området databas. Du kommer att arbeta självständigt med stort ansvar och ha dagliga kontakter med förvaltare och internationella leverantörer. Trafikverkets databasmiljöer omfattar bl.a. Oracle, PostgreSQL, MariaDB/MySQL, MSSQL och MongoDB m.fl. Databaserna körs till största del på Linuxplattform.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du en teamplayer och har god problemlösningsförmåga där du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har mycket god förmåga att självständigt driva dina arbetsuppgifter, ta initiativ och se vad som behöver göras utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som
  • har mycket goda kunskaper inom Oracle och PostgreSQL, förvärvat genom mångårig arbetslivserfarenhet som dba
  • har god kunskap om Linuxadministration
  • har erfarenhet av drift i kritiska driftmiljöer med extremt höga tillgänglighetskrav tex inom bank, sjukvård, infrastruktur eller annan kritisk 24/7 verksamhet vi bedömer likvärdig
  • har en eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt motsvarande kompetens förvärvat genom arbetslivserfarenhet
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska och har körkort för personbil
Det är meriterande om du har dokumenterad kunskap inom ett eller flera av följande områden
  • MSSQL
  • RAC och DataGuard
  • MariaDB/MySQL
  • MongoDB
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-01

Upplysningar

Rekryterande chef Björn Wesström
0101234299

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Borlänge

Kontaktperson

Björn Wesström

0101234299