Jobbsafari är en del avschibsted logo

Controllers till Försvarsmaktens logistik

Controllers till Försvarsmaktens logistik

Försvarsmakten · Arboga · Ansök senast 30 sep.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Försvarsmaktens logistik (FMLOG) söker två nya medarbetare till controllerteamet vid ekonomisektionen. Båda tjänsterna har samma kravprofil.

Om enheten

Hos Försvarsmakten Logistik stab får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer arbeta på FMLOG Stab som leder förbandet genom planering, uppföljning och samordning av verksamhet för produktion och insatser. Staben består av HR-avdelningen, Underrättelse- och säkerhetsavdelningen, Genomförandeavdelningen, Tekning- och verksamhetsstödsavdelningen samt Planeringsavdelningen. Staben är idag lokaliserad i lokaler på Gärdet i Stockholm, men kommer att flytta till lokaler i Arboga under år 2023. Tjänstgöringsort är Arboga. Under 2022 och 2023 förekommer tjänsteresor till Stockholm. Ekonomisektionen tillhör genomförandeavdelningen och består av 4 controllers och 1 ekonomichef.

Befattningen erbjuder

Som Controller på FMLOG stab kommer du tillsammans med teamet att ansvara för utvecklingen av den ekonomiska styrningen av förbandet, driva arbetet med budgetering och uppföljning av våra olika tjänsteområden tillsammans med enheternas controllers. Du kommer även arbeta med fakturaflöden och bokföring. Totalt finns det 20 ekonombefattningar inom förbandet utspridda över landet. Viss del av tjänsten kommer inriktas på utvecklingsarbete avseende ekonomi inom logistik. Då större förändringar inom logistiken förväntas inom Försvarsmakten finns behov av att se över gällande ekonomistyrning, processer och systemstöd. Detta innebär att du som controller kommer att driva egna utvecklingsarbeten i mindre skala men även stödja staben i projekt där finansierings och ekonomistyrningskompetens krävs. Rapportering angående utvecklingen sker direkt till ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som controller i FMLOG Stab kommer du även behöva stödja med uppgifter på avdelningen såsom:
  • Planering och budgetering
  • Rapportering, uppföljning och investeringar
  • Analysarbete i olika former
  • Stöd till FMLOG:s enheter
Som controller är du en viktig del i arbetet med planering, styrning, uppföljning och årsredovisning av tilldelade anslag till FMLOG. Du genomför analyser, kontroller och avstämningar samt ger stöd vid investering samt viss fakturering. I det dagliga arbetet har du även en stöttande roll mot verksamheten och nära samarbete med enhets/ avdelningschefer och controller. Periodvis kan arbetet innebära du behöver kunna resa och/eller arbeta på obekväm arbetstid. Som Controller rapporterar du till Ekonomichefen.

Krav
Kvalifikationer
  • Relevant högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Minst 3 års aktuell och relevant erfarenhet avseende ekonmiarbete innehållande verksamhetsanalys, rapportering, budgetering, uppföljning och verksamhetsstyrning
  • Goda kunskaper i MS Officepaketet, framförallt Excel
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • Körkort klass B
Personliga egenskaper

För att du ska trivas i rollen som controller hos FMLOG behöver du vara en trygg och självständig person. Du är en person som är ansvarstagande, initiativrik, lojal och stresstålig. Du har lätt att se ekonomiska samband och du arbetar på ett systematiskt sätt. Vårt arbete är till stora delar datumstyrt så du behöver kunna förhålla dig till deadlines och kunna jobba intensivt inför dessa deadlines. För oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av försvarsmaktens afförssystem PRIO (SAP) och ekonomistyrningsmodell
  • Erfarenhet av ekonomiarbete inom Försvarsmakten
  • Erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig myndighet eller offentlig verksamhet
  • Erfarenhet av personalekonomi
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tjänsterna är tillsvidareanställningar med sex månaders provanställning om du inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: Arboga, tjänsteresor till Stockholm förekommer.

Tillträdesdatum: Snarast enligt ök.

För upplysningar om befattningen kontakta:

ekonomichef Annika Einarsson annika.einarsson@mil.se, telefonnummer: 070 329 17 04.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-specialist Marjut Thelin, marjut.thelin@mil.se, telefonnummer: 072 368 0906.

Fackliga företrädare:
SEKO Jörgen Steen, Försvarsförbundet OFR/S Håkan Antonsson, OFR/O Stefan Joon. Samtliga utom SACO nås via växeln: 08-788 75 00. SACO - För frågor hänvisas till SACO-S-FM@mil.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Vi ser framemot din ansökan!
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Arboga

Dela jobbannonsen

Anmäl annons