Jobbsafari är en del avschibsted logo

Controller

Xylem · Emmaboda · Ansök senast 8 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt.På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, finansavdelning,produktutveckling, IT, HR med mera.Själva produktionsenheteni Emmabodaäruppdeladperhuvudfunktioner; gjuteri, bearbetning, montering och logistik.

Arbetsbeskrivning

Finansavdelningen i Emmaboda består avcirka40medarbetaremed olika ansvarsområdenbåde lokalt och globaltinombland annat AccountingochFinancial Planning and Analysis.Vi söker nu en Finance OperationsController för att komplettera gruppen med.

Som Finance Controller ansvarar du för budgetering, prognoser och i det identifiera möjligheter och förbättringar samt resultat- och balansräkning. I denna roll arbetar du framförallt med våra säljbolag i Europa. I det arbetet förser du ledning med relevanta analyser, trender och framtida volymer. Du förväntas vara en självklar business partner till den organisation du arbetar med och agera proaktivt i underlag och analyser. Duarbetarnäraövrigacontrollers i teametochdelaransvaretför gruppensgemensammaarbetsuppgifter.

Din bakgrund

Vi söker dig som:
  • Är utbildad till Civilekonom, Redovisningsekonom alternativt inom industriell ekonomi med inriktning Managementpå högskole-/universitetsnivå.
  • Har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
  • Har godakunskaper i engelska, tal och skrift.
  • Har goda kunskaper i Excel.
Personliga egenskaper
Samtliga medarbetare inom Xylem förväntas leva enligt våra värderingar som är respekt, ansvar, integritet och kreativitet.Vi ser att du har en god analytisk förmåga och tycker det är kul att arbeta med stora mängder data och siffror. Du trivs i roll med varierande uppgifter och arbetssätt där du får möjlighet att både arbeta självständigt och tillsammans i grupp. Det är en social roll där du har kontakt med flera olika parter, både internt och externt. Därför söker vi dig som värdesätter att bygga långsiktiga och goda samarbeten.

Kontakt

Har du frågor är du välkommen att kontaktaSusanne Gålen,Finance Manager, 0471-247464ellerAnna Elm, HRBusiness Partner, 0471-247134

Välkommen med din ansökansenast22 maj 2022. Urvalsker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Observera att viendast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, 0471-24 75 80 och för AkademikernaJenny Johansson, 0471-2472 90.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Xylem

Placering

Emmaboda

Dela jobbannonsen

Anmäl annons