Jobbsafari är en del avschibsted logo

Compliance Officer / Försäkringsinspektör till InsureSec

Gazella AB · Stockholm

·

Ansök senast 16 maj (10 dagar kvar)

Gazella rekryterar nu en försäkringsinspektör till InsureSec. I denna tjänst kommer du att ha en betydande och central roll i bolaget och tillsammans med dina kollegor säkerställa branschens kvalité. Rollen omfattar ett såväl strategiskt som operativt arbete inom regelefterlevnad för försäkringsdistributörer samt ansvar för utredningar och andra regelefterlevnadsärenden på InsureSec.

InsureSec erbjuder dig
På InsecureSec kommer du bli en del av en kreativ, spännande och utmanande miljö med kollegor som tillsammans arbetar för att utveckla branschens självreglering. Med "frihet under ansvar" som motto kommer du vara en stor del av vår resa framåt. Utöver personlig utveckling får du friskvårdsbidrag, träningstimme och tjänstepensionsrådgivning samt allt annat som man behöver som anställd hos oss. Tjänsten är placerad på bolagets kontor i centrala Stockholm.

Din utmaning
  • Arbeta med komplett regelefterlevnadsarbete som rör försäkringsförmedlare, i form av utredningar, lämplighetsprövningar samt andra relevanta ärenden.
  • Agera sakkunnig för bolagets samtliga branschregleringsfrågor.
  • Planera, exekvera samt analysera det årliga regelefterlevnadsuppföljningarna som baseras på dataintag i samråd med branschregleringsenheten.
  • Administrativt kontrollera och genomföra samtliga moment i aktuella ärendeprocesser.
  • Löpande kommunikation med Disciplinnämndens fördragande samt andra externa parter.
  • Vara sammankallande för branschregleringsenheten vid beslut i viktiga strategiska frågor och utredningar.
  • Arbeta löpande med utveckling, optimering, automatisering av processer och rutiner inom området.
Erfarenhet
Till denna tjänst söker vi dig som har en akademisk examen i ekonomi, juridik eller motsvarande. Vidare har du fyra års erfarenhet eller mer, i en roll där du har erfarenhet av regelefterlevnadsarbete inom försäkringsbranschen eller annan regelstyrd verksamhet. Mycket goda kunskaper i Office-paketet är ett krav. Har du även förståelse för försäkringsdistribution eller investeringsrådgivning, är det meriterande.I denna roll kommer vi lägga vikt vid dina personliga egenskaper, då det är av stor vikt att du kan påvisa högt eget ansvarstagande, personlig integritet samt hög arbetskapacitet.

Personliga egenskaper
För att passa in i den här rollen behöver du vara driven, framåtsträvande och ha ett starkt rättspatos. Du behöver tillämpa ett mycket strukturerat arbetssätt samt inneha en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Vidare motiveras du av att få ta stort eget ansvar och planera ditt eget arbete. Eftersom tjänsten innebär en arbetsledande roll, är det viktigt att du har goda ledaregenskaper och tycker om att motivera andra.

Om InsureSec
InsureSec är ett branschregleringsorgan som ägs av Svenska Försäkringsförmedlares förening (SFM). Med hjälp av regelverk, disciplinnämnd, kriterier för kompetens och kunskapstester syftar InsureSecs verksamhet till att öka kvalitén och kundnyttan för rådgivning och distribution av försäkringar i Sverige. Kort sagt ser vi till att försäkringarna som distribueras är schyssta. För mer information, besök: www.insuresec.se.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar InsureSec med Gazella. Har du frågorom tjänsten är du välkommen att kontakta Jesper Ideberg som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: jesper.ideberg@gazella.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Gazella AB

Placering

Stockholm