Jobbsafari är en del avschibsted logo

Collectum söker Informationssäkerhetsansvarig

Collectum söker Informationssäkerhetsansvarig

Collectum AB · Stockholm · Ansök senast 16 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Du får möjligheten att bli en del av Collectums transformation och som Informationssäkerhetsansvarig ansvara för IT-säkerheten

Collectum IT står inför en rolig och utmanande resa i att förflytta vår tekniska plattform och våra tjänster för att möta vår vision och målbild. En målbild som innebär ett utökat informationsutbyte med samarbetspartners och kunder i en modern teknisk miljö. Vill du bidra till samhällsnytta i en verksamhet som är en viktig aktör i det svenska pensionssystemet? Välkommen till oss på Collectum som Informationssäkerhetsansvarig!

Vi erbjuder dig
  • En nyckelroll där du får känna ägandeskap och säkerställa framdrift inom ett mycket viktigt område
  • En arbetsplats med familjär stämning, vänlig kultur och högt i tak
  • En möjlighet att bli del av en organisation som gör skillnad, på riktigt - en viktig aktör i det svenska pensionssystemet
DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I rollen som Informationssäkerhetsansvarig ansvarar du för att säkerhet implementeras på kort och lång sikt i alla våra tekniska lösningar. Du får möjligheten att ansvara för vår tekniska roadmap utifrån ett IT-säkerhetsperspektiv, definiera säkerhetsarkitektur och säkerställa att säkerhet alltid är ledstjärna i de tekniska lösningar som utformas och implementeras inom IT.
I rollen ansvarar du för följande huvudsakliga områden:
  • Driva genomförande och implementation av identifierade tekniska förflyttningar relaterat IT-säkerhet
  • Medverka vid utformning av IT-lösningar i utvecklings- och förvaltningsprojekt
  • Utveckla metodik och verktyg för att skydda företagets kommunikation, system och tillgångar från både externa och interna hot
  • Inspirera och utbilda kollegor på IT-enheten, och Collectum i stort, för att säkerställa framdrift inom informationssäkerhetsområdet
  • Nära samarbete med leveransledare, verksamhetskoordinatorer, IT och Kundservice för verkställande av roadmap.
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer ingå i avdelningen för Arkitektur och IT-säkerhet. Du har en naturlig plats i vårt säkerhetsråd där kollegor från IT, stab och juridik bereder och beslutar i frågor som är relaterade till Collectums informationshantering. Du arbetar såväl självständigt som i nära samarbete med våra Collectum team för att säkerställa en hög säkerhetsnivå i våra tekniska lösningar.

Kontoret är beläget i fina lokaler på Södermalm, Stockholm.

Mer om dig

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har djup kunskap inom IT-säkerhet och har arbetat med säkerhetsarkitektur, riskhantering och kravställning inom området, gärna i en reglerad marknad/industri. Det är även positivt om du har kunskap om systemutvecklingens alla delar och har varit involverad i frågor gällande behörigheter och identifiering, PKI, monitorering och säkerhetsprotokoll.

Det är meriterande om du har certifieringar inom informationssäkerhetsområdet som CISSP och CCSP samt har jobbat med säkerhetsstandarder, till exempel ISO 27001 eller 31000. Det är även en fördel om du har erfarenhet av att jobba med säkerhet inom molnlösningar, till exempel AWS, Azure eller Google Cloud.

Du drivs av att utifrån teknikens möjligheter skapa och driva igenom lösningar med informationssäkerhet i fokus. Då vi rör oss mot öppna serviceorienterade strukturer är det något du skall vara nyfiken kring och vilja driva emot. Du har erfarenhet av att verka i en agil organisation där du rör dig fritt mellan utvecklare, tekniker och verksamhetsrepresentanter. Du kommunicerar med tydlighet och skapar på så sätt förståelse, framdrift och förtroende för frågor inom informationssäkerhet.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Collectum AB

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Linda Segerman

0709-809986

Dela jobbannonsen

Anmäl annons