Civil utredare till bedrägerigruppen i PO Norrbotten, placeringsort Luleå

Polismyndigheten i Norrbottens län · Luleå

·

Ansök senast 6 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar fyra län som täcker 55 procent av Sveriges hela yta och sträcker sig från kust till fjäll, från midnattssol till snö, från städer till glesbygd. Polisregion Nord har ca 2000 anställda och består av fyra polisområden, varav Polisområde Norrbotten är ett av dem. Bedrägeribrottsgruppen i Norrbotten sitter i Luleå och består idag av åtta medarbetare med funktioner som gruppchef, förundersökningsledare samt utredare.

Arbetsuppgifter

Brott av ekonomisk karaktär är i ständig förändring och den kategori av brott som snabbast ändrar format. Detta gör utredarrollen dynamisk och spännande då vi genom eget aktivt arbete och utbildningar ständigt lär oss nya sätt att nå resultat.

Arbetet som utredare innebär att både självständigt och i grupp handlägga och utreda brottslighet av ekonomisk karaktär. Detta arbete sker under ledning av förundersökningsledare från Polismyndigheten eller Åklagarmyndigheten. Arbetet som utredare utgör en länk i hela den brottsutredande processen. En del av arbetet som utredare innebär att du, efter grundlig introduktion och utbildning, håller förhör med målsägande, vittnen och misstänkta personer.

Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och företag inom och utom Sverige. Utredaren samarbetar med andra aktörer i brottsutredningsprocessen, dessa är exempelvis personal som arbetar med informationsinhämtning, spaning och hemliga tvångsmedel samt analytiker. I arbetsuppgifterna ingår även andra utredningsåtgärder, bland annat att hantera frihetsberövade, dokumentera tvångsåtgärder och begäran om olika tekniska undersökningar. I arbetet ingår också att sammanställa komplex information för presentation till bland annat åklagarmyndigheten och rätten.

Som utredare är du behjälplig för polisområdet och behöver vara beredd, utifrån verksamhetens behov, att även driva och utreda ärenden av annan beskaffenhet och brottstyp, vilket kan innefatta arbete förlagt under helgdagar. Då gruppen har ansvaret för bedrägeribrotten i hela polisområdet så förkommer det resor nationellt.


Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

  • Har eftergymnasial utbildning inom ex ekonomi eller beteendevetenskap som arbetsgivaren bedömer relevant
  • B-körkort för manuell växel då resor inom länet förekommer.
  • Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
  • Goda kunskaper i engelska muntligen.
  • Erfarenhet av polisiära system såsom DurTvå, MR/BR, VTR och FILIP.
  • Arbetslivserfarenhet av ekonomisk karaktär

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • Har erfarenhet av utredningsarbete inom myndighet
  • Erfarenhet av arbete Excel

Vi kommer även lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Då rollen innebär mycket samverkan inom den egna arbetsgruppen samt övriga instanser ser vi det som en självklarhet att du kan samverka med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även krav på hög flexibilitet då din vardag kommer vara föränderlig och för att trivas och bli framgångsrik i rollen är du trygg i att även arbeta självständigt med stort eget ansvar. Vidare kommer du sammanställa och analysera stora mängder material vilket förutsätter att du är analytiskt lagd.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Patrik Ström – 010-568 38 76, patrik.strom@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Emilia Höglund – 073-394 82 19, emilia.hoglund@polisen.se


Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen

Övrig information:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Luleå

Arbetstid: Veckoplanerad

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Utredare, Luleå, Region Nord, Polisområde Norrbotten

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 6/12 2020. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A669.197/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A669.197/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!


Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Polismyndigheten i Norrbottens län

Placering

Luleå

Kontaktperson

Polismyndigheten

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens A669.197/2020 i din ansökan